Acte inaugural de segon curs de la Universitat Popular de Granollers

Les classes comencen a l'octubre a diferents espais de la ciutat amb 177 matriculats, cent més que l'any passat

30 de Setembre 2015
+
El CTUG, a Roca Umbert, acull algunes de les classes de la Universitat Popular
Dijous, 1 d'octubre, a dos quarts de 7 de la tarda a Roca Umbert, s'inaugurarà el nou curs de la Universitat Popular de Granollers (UPG). L'alcalde, Josep Mayoral, i el president de la UPG, Mariano Fernández, intervindran en l'acte que tindrà lloc a la sala de l'Aplegador, a la Troca. El segon curs de la UPG, que promou l’Associació Impulsora de l’Educació Popular (AIEP), amb el suport municipal, comença amb 177 persones matriculades, un centenar més que l'any passat.   
 
El curs 15/16 presenta novetats: l'oferta passa  de 4 a 17 matèries i també creix el nombre de professors, de 5 a 18. Les classes començaran al mes d'octubre en diversos espais: Roca Umbert (CTUG), Museu de Ciències Naturals, sala d'actes de l'edifici municipal d'Acollida (a l'antic Gra) i el Museu de Granollers. 
 
La UPG és una oportunitat per a tothom que, al marge de l’edat, gènere, creences o nivell d’estudis, mantingui el desig d’aprendre. L’objectiu dels impulsors és donar una visió de conjunt i una perspectiva integrada dels sabers. S’ofereixen cursos d’art, biologia, física, filosofia, història, literatura, matemàtiques, psicologia i educació sanitària, en modalitat de matèria anual (d'octubre a maig) i de curta durada (mensual). El professorat són persones universitàries que imparteixen classe de manera desinteressada. La matrícula costa 25 € per a les matèries anuals i 5 € per a les mensuals. 
 
El primer curs (de gener a maig de 2015), la UP va tenir un perfil d'alumnes d'entre 20 a 70 anys, amb una majoria en la franja de 45 a 65 anys; pel que fa al nivell d'estudis, hi va haver universitaris, de batxillerat i també alumnes sense estudis.