Properes activitats del Museu de Granollers

Entre altres propostes, hi ha una conferència del periodista Jordi Finestres, una trobada de companys i coneixedors de l'obra de Jordi Benito i una conversa amb els artistes de "Dos+2 Art & Color"

06 de Juny 2013
+

El Museu de Granollers proposa diverses activitats complementàries a les exposicions que actualment s'exhibeixen en aquest equipament i a la Sala Ciutat del Centre Cultural.

D'una banda, avui dijous, els poetes Carles Hac Mor i Ester Xargay conduiran el taller "L'art com a inspiració", com a complement a l'exposició permanent "Mirades i diàlegs. Fons del Museu de Granollers". Serà  de 7 a 9 del vespre. Durant l'activitat, es convidarà els participants a expressar de la manera que prefereixin les emocions que els desperta una obra d'art, ja sigui escrivint un comentari o un poema, fent un dibuix, dient unes paraules o fins i tot amb una acció.

D'altra banda, la setmana que ve hi haurà quatre activitats diferents: dimecres, 12 de juny, el periodista i autor del llibre El xalet de Puigcerdà. Solidaritat entre bombes, Jordi Finestres, farà la conferència "Plan 1937: els fillols de la solidaritat internacional", a dos quarts de 8 del vespre a la sala d'actes. El periodista explicarà el projecte solidari internacional, conegut amb el nom de PLAN, que l'any 1937 va portar a terme el periodista britànic John Langdon-Davies , que va permetre salvar centenars de nens i nenes víctimes de la Guerra Civil. L'activitat s'emmarca en el programa que commemora el 75 aniversari del bombardeig de Granollers.

L'endemà dijous, 13 de juny, a les 7 de la tarda, i com a proposta paral·lela a l'exposició dedicada a Jordi Benito "Accionisme i interiorisme", s'ha convidat diversos amics i coneixedors de l'obra de l'artista granollerí per conversar a l'entorn dels "Diàlegs i excursos sobre Jordi Benito".  Hi participaran Vicenç Altaió, Jordi Barbany, Rosa Clavera, Beth Galí, Jordi Pagès, Sagi Tarbal i Vicens Vacca, amb la moderació de Joaquim Pibernat. En un moment de l'activitat es farà l'acció sonora Gran Hall Lament, una creació de V.Vacca. L'exposició dedicada a J. Benito es pot visitar fins al dia 30 de juny.

El divendres 14 de juny, a dos quarts de 8 del vespre, es projectarà el documental Els mestres catalans, de la guerra a l'exili, amb presència i presentació a càrrec del director, el pedagog i realitzador granollerí Agustí Corominas. El film, de l'any 2005,  recupera la història de l'educació a Catalunya des de la II República a la instauració del règim del general Franco, fent un seguiment de la petja dels  quatre-cents mestres catalans que es van haver d'exiliar després de la derrota republicana.
Aquesta activitat complementa l'exposició "Dibuixos de nens durant la República", que fins al dia 7 de juliol es pot visitar al Museu.
 
I la Sala Ciutat, la sala d'exposicions del Centre Cultural que gestiona el Museu, acollirà el dissabte 15 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, un nou  "Diàleg amb els artistes", activitat paral·lela a l'exposició "Dos+2 Art & Color". Els assistents hi faran una visita guiada i podran conversar amb els autors, Emili Lloret, Toni Ribell, Margaret Sabé, Elena Surribas i Cristina Castañeda. La mostra es pot visitar fins al  30 de juny.