Escena GrAn presenta una temporada plena de novetats i espectacles de renom

“Compartint escenaris” és el lema de la nova temporada, que incorpora com a novetat cinc itineraris recomanats a la programació

20 de Juliol 2015
+
Un moment de la presentació de la nova temporada d'Escena Gran, feta al vestíbul del Teatre Auditori de Granollers

Ja es pot consultar la propera temporada d'Escena Gran, de setembre de 2015 a febrer de 2016, ja es coneixen les programacions del Teatre Auditori de Granollers, Teatre de Ponent, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Centre Cultural de Granollers i la Roda d’Espectacles Infantils. A la presentació han assistit l’alcalde, Josep Mayoral, la regidora de cultura de l’Ajuntament, Mireia López, el director del Teatre Auditori de Granollers, Carles Ribell, la responsable de comunicació, Txell Remolins i el responsable de l’Associació Cultural, Martí Pujadas.

La regidora ha estat l’encarregada d’obrir la roda de premsa, presentant-se al públic assistent donada que aquesta era la seva primera intervenció en públic. “Cada temporada és una nova porta que s’obre” ha dit la regidora, destacant que estem davant d’una “boníssima programació, pensada per a tots els gustos i d’una gran qualitat”. La regidora ha destacat alguns dels principals caps de cartell de la nova temporada, ha recordat els orígens d’Escena GrAn i ha agraït a tots els integrants d’Escena GrAn la tasca tan important que fan, temporada rere temporada, envers la cultura i el projecte de ciutat a Granollers. Per acabar, Mireia López ha demanat la col·laboració dels mitjans de comunicació perquè ajudin a omplir els teatres i equipaments de la ciutat: “Sigueu els nostres aliats per fer encara més gran Escena GrAn”.

Carles Ribell ha fet, després, un balanç molt positiu de l’anterior temporada “que va representar una oferta de 61.800 butaques, és a dir, 29,04 butaques per cada 1.000 habitants, pràcticament més de 20 butaques més que la mitjana de ciutats de la província de Barcelona de més de 60.000 habitants”. A més, ha destacat que “la temporada va oferir 98 espectacles i 290 funcions i va ser vista per 40.366 espectadors, amb un 64% d’ocupació total”. Una activitat que, segons ha detallat Ribell, representa “una injecció de diners en el sector de les arts escèniques i de la música de 507.969,93 €”.

L’oferta del Teatre Auditori representa aproximadament el 50% de les funcions i espectacles d’Escena GrAn i, a la temporada 2015/2016, el Teatre Auditori impulsarà cartellera per a tots els públics i amb tot tipus de gèneres, de qualitat i de referència nacional, i amb grans caps de cartell, com Raimon, L’Heroica de Beethoven amb Robert King, El Petit Princep, el ballet de Johannesburg, la nova producció dels In crescendo amb l’Orquestra de Cambra de Granollers i Carlos Latre, entre d’altres.  

Per la seva banda, Txell Remolins ha destacat que “la programació Teatre de Ponent ve carregada de propostes diferents que com sempre aposten per companyies professionals emergents i consolidades amb projectes de petit format”. Espectacles amb veu de dona, com Blanca desvelada o La exiliada, la negra, la puta, el caracol y la mística; d’altres comunitats autònomes, com El hombre menguante o Una niña; amb la música com a protagonista, com Potser desig de no o la Sarsuela Catalana i el teatre líric català i amb denominació d’origen ‘Vallès Oriental’, com els espectacles Alta comèdia o Pell de porc.

El Centre Cultural de Granollers acollirà bona part de la representativitat no professional local i comarcal, així com Roca Umbert que, com a centre de creació i producció, ens oferirà grans propostes innovadores com el Microteatre o Cor-Roc d’Escarlata Circus.

Martí Pujadas ha explicat als assistents la programació familiar i educativa que l’Associació Cultural impulsa a través de la Roda d’Espectacles Infantils, que manté vius els seus pilars i objectius des de l’any 1986 i que es complementa amb la programació familiar del Teatre Auditori. “En aquesta temporada trobareu una programació que combina titelles, música, clown i contes”. Els projectes educatius, com Cantània i Tots Dansen, són també l’altre gran pilar de l’Associació Cultural dins d’Escena GrAn.  “Si agafem aquest còctel i hi sumem el Petit CineClub i les participacions puntuals de la NAUB1 i del Teatre de Ponent, surten els Patinautes”, ha explicat Martí Pujadas, “una difusió conjunta i criteri conceptual comú, que es pretén fer més gran per tal que arribi a tots els nens i nenes de la ciutat”.

Cinc itineraris recomanats a la programació

Com a novetat de la temporada s’han presentat també els 5 itineraris recomanats, que uneixen propostes que poden interessar a un mateix perfil de públic i el poden fer viatjar a través dels diferents espais d’Escena GrAn. Els itineraris seran: Itinerari d’Òpera, Itinerari Ens Visiten, Itinerari Explora, Itinerari Tastaolletes i Itinerari Imprescindibles.

A més, la roda de premsa ha servit per avançar que el 26 de setembre tindrà lloc al Teatre Auditori de Granollers la Gala de presentació d’Escena GrAn, oberta a tot el públic, i presentada per Quim Masferrer, amb actuacions dels In crescendo, la companyia Kulbic, els Escarlata Circus, El Petit Princep.., i moltes sorpreses més. A partir de demà, 8 de juliol, ja es podran reservar les localitats per assistir a la Gala a través de les webs dels equipaments d’Escena Gran i  a partir del 2 de setembre, es podrà fer la reserva a les taquilles del Teatre Auditori.

Josep Mayoral ha estat l’encarregat de tancar la presentació, destacant que estem davant d’una “programació extraordinària i amb la col·laboració de molta gent, que aportarà nous i interessants estímuls a la ciutat”. Mayoral ha volgut també aprofitar l’ocasió per agrair la bona feina de la que ha estat regidora de cultura a Granollers durant els últims 8 anys, Alba Barnusell i donar la benvinguda a la nova regidora, Mireia López.