Visiteu l'exposició Món-tanca a la plaça de la Corona

Del 27 de setembre al 15 d'octubre

27 de Setembre 2017
+
El món s’ha fet tanca. Una gran tanca feta de moltes altres tanques. Tanques de taulons, tanques de filferros, tanques fetes de materials metàl·lics molt resistents. Tanques dures, tanques toves. Algunes tanques són tan toves que no arriben a ser ni tanques físiques; les portem instal·lades al cervell i només ens deixen veure una part del món. Són prejudicis, concepcions, estigmes.
 
Al Món-tanca la seguretat és més important que la pau. D’aquí el control constant dels cossos desplaçats per la seva superfície. Tecnologies digitals, escàners òptics, aparells biomètrics; el Món-tanca s’estén i multiplica els sistemes de control per tota la seva superfície amb la intenció de classificar i ordenar els cossos que hi transiten.
Però si hi parem atenció, ens adonarem que el Món-tanca funciona i es fa fort només mitjançant la divisió, la separació i la classificació dels habitants. Per això, sempre té l’objectiu principal de garantir que no s’estableixin tècniques, experiències o relats compartits capaços de fer front a la partició que imposa.
 
Aquesta exposició, i les accions que s’hi descriuen, ofereixen una reflexió sobre murs i fronteres, sobre aquest Món-tanca i al seva eficàcia divisòria, i explora maneres de subvertir la lògica de la separació i l’estigmatització.

Món-tanca és una edició de sis diaris que es combinen entre si per compondre una exposició fotogràfica. Quan es despleguen els diaris, es configuren sis fotografies de grans dimensions per una banda, i un pòster amb exemples d’accions creatives i reivindicatives per l’altra.

Món-tanca és un projecte del col·lectiu Enmedio produït per l’Institut Català Internacional per la Pau.