Un grup de participants en la trobada internacional Barcelona Consensus visiten Can Jonch

Han pogut conèixer els espais de recuperació i difusió de la memòria històrica

04 de Maig 2011
+

Els integrants del grup Barcelona Consensus, persones vinculades als moviments per la pau d’arreu del món, han pogut conèixer la feina que es fa a Granolers en els àmbits de la recuperació i difusió de la memòria històrica i la construcció de la pau, amb una visita a Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau i als espais de memòria de la ciutat.

Barcelona Consensus és una iniciativa que ha recopilat propostes d’intel·lectuals, activistes i entitats d’arreu del món per un canvi de model socioeconòmic impulsat per la societat civil. De l’1 al 3 de maig ha tingut lloc a Barcelona la trobada per a la redacció del document final.

El procés deliberatiu va ser iniciat fa dos anys i han participat 250 intel·lectuals, activistes i entitats de tots els continents. Entre ells, persones tan influents com Adolfo Pérez Esquivel, Federico Mayor Zaragoza, Fatma Aloo, Susan George, Vandana Shiva o Walden Bello.

El Barcelona Consensus demana a la societat, a cada persona, a cada comunitat, a cada país que adopti alguns dels 68 objectius compartits del Consens de Barcelona i que es comprometi a avançar en la seva consecució en l’àmbit territorial o sectorial més adient. Es tracta d’establir aliances en xarxa per assolir objectius compartits a partir de l’acció local o global, amb pluralitat d’objectius i de formes d’acció, alhora comuns i complementaris.