Un grup de japonesos vinculats a l'ONG Peace Boat visita Granollers

Han compartit experiències amb dos testimonis locals del bombardeig de la Guerra Civil, en una trobada distesa en què l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, ha incidit en l'aposta decidida per la pau

06 de Setembre 2010
+

 Una vintena de persones procedents del Japó, acompanyades pel regidor de Programació, Albert Camps, i alguns tècnics municipals, han recorregut els principals espais de Granollers relacionats amb el bombardeig del 31 de maig de 1938 sobre la ciutat. Es tracta d'un grup vinculat a l'ONG internacional Peace Boat, amb seu central al Japó, que fa un parell d'anys va organitzar una altra visita a Granollers, en aquella ocasió, de supervivents d'Hiroshima i Nagasaki (hibakusha). Una visita emmarcada en el "Viatge Global per un Món Lliure d'Armes Nuclears".

La periodista Montserrat Ponsa, integrant de l'equip base de la darrera Marxa Mundial per la Pau, ha acompanyat els participants en la visita, aquest dilluns.

 

En aquesta ocasió, el grup japonès ha iniciat la visita al Museu de Granollers, des d'on ha recorregut la carretera, el refugi de la Guerra Civil de la plaça de Maluquer i Salvador i la plaça de la Porxada. Així, els visitants han pogut observar i captar imatges dels principals escenaris de l'itinerari històric de la ciutat bombardejada.

Han acabat el seu recorregut a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau de Granollers, on els han rebut l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, i el regidor de Participació, Juan Antonio Corchado, acompanyats de dos testimonis locals de l'atac bèl·lic de fa setanta-dos anys, Anna Maria Palé i Joan Pi. Tots dos supervivents han compartit experiències amb els visitants japonesos, en una trobada distesa en què l'alcalde de Granollers ha incidit en l'aposta decidida de la ciutat per la pau.