Representants de l'Ajuntament de Granollers visiten el "Peace Boat"

El Peace Boat va atracar novament al port de Barcelona, en una escala del seu viatge global número 88

12 de Octubre 2015
+

En aquesta ocasió l’organització ha convidat representants d’entitats i institucions que treballen en la promoció de la pau i el desarmament a visitar el Peace Boat i conèixer els programes que es duen a terme. Un grup de persones vinculades a Fundipau , Centre Delàs d'Estudis per la Pau , la Plataforma per la Pau de Lloret i al Centre de Cultura per la Pau de Granollers han pogut fer la visita i intercanviar impressions amb membres de l’organització.

Com a ciutat líder de Mayors for Peace , Granollers col·labora amb l’ONG Peace Boat d’ençà de 2008 i la ciutat forma part dels espais de visita i intercanvi que realitza l’entitat. Això ha donat l'oportunitat d'organitzar diverses visites al patrimoni memorial de Granollers, trobades entre estudiants i també xerrades amb testimonis del bombardeig de Granollers.

En el viatge 87, que va tenir lloc entre el 12 d’abril i el 25 de juliol d’enguany, es va dur a terme un projecte conjunt amb Mayors for Peace, Jo tenia la seva edat. En el marc d’aquest projecte, una delegació d’Hibakusha (supervivents dels bombardejos atòmics d’Hiroshima i Nagasaki) viatjava a bord del creuer per explicar el seu testimoni en les activitats organitzades als ports que visitaven. Els Hibakusha es trobaven amb grups d’infants d’entre 5 i 11 anys (l‘edat que tenien els supervivents quan van patir el bombardeig)  i els seus pares i els explicaven com van viure el bombardeig i com ha estat la seva vida com a persones afectades per la bomba atòmica. El Documental I was her age va ser rodat en el decurs del viatge i presenta aquesta experiència.

L'organització japonesa Peace Boat treballa en la promoció de la pau, el desarmament, el desenvolupament just i sostenible i el respecte pel medi ambient.  Per assolir els seus objectius duu a terme programes educatius i de cooperació i de projectes de sensibilització. Les seves activitats es duen a terme a bord de creuers educatius per la pau, visites i intercanvis amb les ciutats properes als ports que visiten, entre d'altres, el de Barcelona. El vaixell crea un espai neutral i mòbil que permet als seus participants superar fronteres i iniciar vincles de cooperació i diàleg, tant durant el trajecte com en els ports que visiten.

Aquest viatge, el número 88, va sortir de Japó el passat 21 d’agost  i el 9 d’octubre va atracar al port de Barcelona. El 6 de desembre el vaixell tornarà a Japó, després de visitar una vintena de ports d’arreu del món, des de ciutats de la Filipines, India, Egipte i diversos països de la Mediterrània, d’Amèrica Central i d’Amèrica del Sud.