L'Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb l'Amical de Mauthausen per aprofundir el treball en memòria històrica

Granollers forma part, des de fa 2 anys, de la Xarxa Mai Més integrada per l'Amical i una quarantena de municipis catalans

24 de Octubre 2017
+
D'esquerra a dreta, Alba Barnusell, regidora de Cooperació i Solidaritat; l'alcalde, Josep Mayoral; i Enric Garriga, president de l'Amical Mauthausen i membre del Consell Assessor de Can Jonch, en un moment de la signatura.
L'Ajuntament de Granollers i l'associació Amical de Mauthausen han signat un conveni de col·laboració per consolidar i seguir aprofundint en la recuperació i defensa de la memòria històrica, eix de treball de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau. A l'acte de signatura hi van assistir l'alcalde, Josep Mayoral; la regidora de Cooperació i Solidaritat, Alba Barnusell; i el  president de l'Amical Mauthausen i membre del Consell Assessor de Can Jonch, Enric Garriga.
 
Granollers forma part des de l'any 2015 de la Xarxa Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més, actualment integrada per una quarantena de municipis de tot Catalunya i que en aquests moments lidera i coordina Santa Coloma de Gramenet. La xarxa Mai Més es reuneix de manera periòdica i treballa per coordinar accions per recuperar la memòria històrica i per sensibilitzar la joventut en la convivència, la tolerància, el respecte a la diferència i la defensa dels drets humans. 
 
En aquesta línia, la nostra ciutat s'ha sumat, també des de fa dos anys, a la commemoració del Dia Internacional de l'Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat. Una altra línia de treball compartida amb la xarxa és la voluntat de conèixer, difondre i recordar les persones -a Granollers van ser sis-  que van patir deportació als camps de concentració i extermini.