Un diàleg sobre història, una actuació castellera i un concert de música barroca, properes activitats del Tricentenari a Granollers

19 de Octubre 2014
+
Imatge del quartet de música barroca La Petite Écurie
 La programació que commemora el Tricentenari a Granollers continua endavant els propers dies, amb un diàleg al Museu de Granollers, aquest divendres a les 8 del vespre, sobre "Com ens veien als catalans ara fa 300 anys", amb Quim Torra, llicenciat en dret, editor i director del Born Centre Cultural, i Manuel Manonelles, politòleg especialitzat en relacions internacionals.   
 
Diumenge, 19 d'octubre, els Castellers de Sabadell, els Sagals d'Osona i els Xics de Granollers protagonitzaran l'actuació castellera  "Tripleta del Tricentenari", a les 12 del migdia a la plaça de l'Església.  
 
El mateix diumenge, a les 7 de la tarda, la Fonda Europa serà l'escenari d'una proposta molt especial, "L'hora del te al segle XVIII", un concert de música barroca amb la formació La Petite Écurie, presentada pel baríton Josep Cabré. 
 
Apropar el so original i les tendències interpretatives del segle XVIII és l'objectiu d'aquest concert, interpretat per un quartet de flautes que son rèpliques d'instruments originals, integrat per Joan Bosch i Andon, de Caldes de Montbui; Marisa Badia i Aztarain, de Sallent; Teresa Galceran i Anguera, de Badalona i Laia Saperas i Llobet, de Granollers. 
 
El concert pretén recrear una tarda musical entre amics de les arts pròpia de l'ambient burgès dels segles XVIII i XIX.  
 
El baríton Josep Cabré serà l'encarregat de fer-ne la presentació, amb un petit recorregut per les relacions entre la música i la gastronomia del segle XVIII, i l'explicació de fets i anècdotes de l'època i dels seus compositors. A més, amb la voluntat de recrear fidelment l'ambient d'un saló de te de l'època, es convidarà el públic a degustar una tisana acompanyada d'una pasta dolça elaborada d'acord amb el receptari de la cuina barroca.
 
La música barroca de La Petite Écurie
 
El quartet La Petite Écurie, que va néixer de la inquietud de conèixer la música escrita per a quartet de flautes travesseres i la seva interpretació històrica, és un homenatge a la formació La Grande Écurie, conjunt de músics cosmopolites que interpretava la música amb instruments històrics, una orquestra francesa de renom internacional. 
 
Les entrades es poden comprar mitja hora abans del concert, a la mateixa Fonda Europa. El preu és de 10 euros.