Nombroses anècdotes i antigues melodies i sintonies de la ràdio han marcat la tertúlia d'abril de l'Arxiu Municipal

En aquesta ocasió, hem compartit i conegut vivències vinculades a “Les primeres emissions de ràdio a Granollers i la creació d'RKOR”

30 d'Abril 2014
+
Aquesta tertúlia s'ha il·lustrat amb imatges antigues de la ràdio a Granollers

Enric Corbera Santanach i Jordi Riba Torelló han explicat a l'Arxiu interessants experiències que han marcat part de la història de la comunicació local, en concret, de la ràdio de la ciutat. Vivències carregades d'anècdotes, que han portat al present les primeres emissions de ràdio a Granollers. Una ràdio local que, des dels anys 30, havia aconseguit prosperar gràcies a la il·lusió i a la dedicació desinteressada de moltes persones, com continuaria succeint durant molts anys més.

Corbera i Riba han repassat aquesta evolució, de manera cronològica: des de la creació de Ràdio E.C.N-C.N.T-F.A.I. (1936), a la de Ràdio Granollers, Aragonès (1947), Radio Joventud Granollers (1950), i de ràdios pirates (1975-1981), fins a les primeres emissions de Ràdio Granollers (1981) -l'emissora municipal- i de Ràdio RKOR (1984), ja desapareguda.

Enric Corbera ha explicat les seves vivències com a membre de l'equip tècnic que va engegar les emissions de Ràdio Granollers. En aquest sentit, n'ha recordat nombroses anècdotes, a més d'aspectes tècnics del muntatge d'aquesta emissora, tenint en compte que també va instal·lar-ne l'antena. A més, com a tècnic d'RKOR, ha detallat el muntatge i l'evolució d'aquesta ràdio musical i comercial. En aquest cas, complementat amb les aportacions de Jordi Riba, l'altre testimoni d'aquest mes, qui havia dirigit RKOR.

Una quinzena de persones han assistit a aquesta trobada, durant la qual, hem compartit i descobert records -encara molt presents- de les antigues ràdios de la ciutat. Sobretot, de Radio Juventud Granollers i del grup de teatre de l'emissora. Això sí, sense oblidar les melodies que, repetidament, s'hi havien escoltat, els anys 50 i 60; tant de la curiosa publicitat de l'època com d'antigues sintonies, que hem reproduït en aquesta tertúlia de l'Arxiu.