L'Arxiu Municipal de Granollers recupera les vivències de les sagristanes de les antigues capelles

La tertúlia d'aquest mes ha complementat l'exposició "Les capelles de muralla", oberta fins al 24 de febrer, també, en cap de setmana durant les festes nadalenques

10 de Desembre 2014
+
La tertúlia de desembre, dimarts dia 9 a la tarda, a Can Jonch / AMGr

Montserrat Sol Prades i Carme Pujadas Oliva, que havien estat sagristanes de la Capella de Santa Esperança, han compartit històries i relats en primera persona a la darrera trobada de l'any de Les tertúlies de l'Arxiu, dedicada a “Les sagristanetes de les capelles de Granollers”. En total, hi han assistit una vintena de persones, algunes de les quals també han explicat com era la seva experiència com a sagristanes o administradores, el seu record de les antigues capelles de Granollers o les cerimònies que es realitzaven entorn dels sants de barri.

Com és habitual en cada tertúlia, s'han enregistrat les veus dels testimonis de les persones que hi han participat i s'incorporen a les Fons orals de l'AMGr perquè es puguin consultar a l'Arxiu.

Una vegada més, la tertúlia de l'Arxiu ha servit per descobrir nous episodis d'història local, en aquesta ocasió, vinculats al tema de l'actual exposició fotogràfica de l'Arxiu Municipal de Granollers, “Les capelles de muralla”. Aquesta mostra, amb fotos de finals del segle XIX a 1950, es pot visitar fins al 24 de febrer de l'any que ve, a l'Ajuntament (pl. de la Porxada, 6, planta baixa).