L'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) va commemorar el Dia Internacional del Patrimoni Audiovisual

El 27 d'octubre, a la sala de Plens de l'Ajuntament de Granollers, l'AMGr es va sumar a la celebració d'aquesta diada, proclamada per la UNESCO el 2005 i, pensada per conscienciar a la població mundial de l'elevat risc de perdre el nostre patrimoni audiov

31 de Octubre 2011
+

En aquest acte, es va fer un agraïment públic a totes les persones que, al llarg dels darrers anys, han fet donació d'alguna pel·lícula o documental a l'Ajuntament, bé per ser-ne propietàries o les pròpies autores. Aquestes vint filmacions que s'havien donat van passar a formar part de la col·lecció en moviment de l'Arxiu Municipal de Granollers, amb la finalitat de conservar-les i posar-les a disposició de la ciutadania.

Els donants van ser els senyors Antonio Alcalde, Lambert Botey, Gabriel Montagud, Jaume Ortuño, Lluís Rovira Redorta, Joan Sallent, Jordi Saurí i la senyora Marta Artigas.

L'acte va ser presidit per l'alcalde de Granollers, Sr. Josep Mayoral, i la regidora de Cultura i Comunicació, Sra. Alba Barnusell, els quals van agrair públicament als donants aquesta contribució al fons audiovisual de l'Arxiu Municipal de Granollers i els hi van lliurar un obsequi institucional. Tot seguit, es va projectar el documental: Congrés de Cultura Catalana,1977, donat per Lambert Botey, sobre els actes que es van fer al Pavelló Municipal d'Esports el 18 de febrer de 1977. El Congrés de Cultura Catalana, sorgit de la convocatòria de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, el gener de 1975, va incidir en tots els sectors culturals i cívics i es va vincular al procés de recobrament de la personalitat cultural i política de Catalunya, les illes Balears i el País Valencià.

La pel·lícula original, produïda per l'Associació Cultural, en format Súper 8, de 14' i sense so va ser filmada per Lambert Botey, Joan Corbera, Jaume Ortuño, Jordi Pagès i Jaume Pujal. L'Arxiu Municipal de Granollers l'ha digitalitzada per afavorir-ne la conservació i la difusió i en la seva edició s'han incorporat els crèdits corresponents i una banda sonora.

Aquesta celebració va comptar amb l'assistència d'una setantena de persones vinculades al món audiovisual, al rodatge d'aquest documental i usuaris i col·laboradors de l'AMGr.

Per a més informació podeu adreçar-vos a l'Arxiu Municipal, carrer de Sant Josep, 7. Telèfons: 93 842 67 62 / 93 842 67 37. arxiu@ajuntament.granollers.cat