L'Arxiu Municipal de Granollers incorpora testimonis de la transformació urbana de la ciutat entre els anys 60 i 80

A la trobada de maig de Les tertúlies de l'Arxiu, hem descobert detalls de canvis com la construcció de nous barris i dels grans blocs de pisos de la ciutat

13 de Maig 2015
+
La tertúlia de maig s'ha fet aquest dimarts, dia 12, a la tarda, a Can Jonch / AMGr

El testimoni d'aquest mes, Enric Garcia-Pey, ha aportat molta informació sobre “Els canvis urbanístics de la ciutat durant la Transició”. Aquest delineant jubilat, que havia treballat a l'Ajuntament de Granollers, ha introduït la tertúlia de l'Arxiu d'aquest mes parlant de les primeres transformacions del municipi durant els anys 50. A partir d'aquí, Garcia-Pey ha explicat l'evolució urbanística de Granollers fins a principis dels 80, posant èmfasi en els canvis dels anys de la transició a la democràcia. En aquest sentit, aquest expert en toponímia i onomàstica ha aportat força detalls de la construcció de nous barris i dels grans blocs de pisos de la ciutat, així com de la pavimentació de carrers.

Una selecció d'imatges de dues pel·lícules de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), Història de la ciutat i La ciutat somiada, de l'any 1966, ha il·lustrat alguns d'aquests canvis. Aquests films són una donació de Josep Rovira Gallemí, present en aquesta tertúlia, que ha comptat amb la participació d'una vintena de persones.

Amb aquesta activitat, doncs, l'Arxiu ha recollit testimonis de la transformació urbana de Granollers entre els anys 60 i 80. Aquests testimonis, enregistrats durant la tertúlia, s'incorporen a les Fonts Orals de l'AMGr, els documents sonors d'interès històric que podeu consultar a l'Arxiu.