L'Arxiu Municipal de Granollers ha recollit interessants relats del paper del Teatre de l'Associació Cultural durant la Transició

Més història local explicada en primera persona a Les tertúlies de l'Arxiu

28 de Octubre 2015
+
Un moment d'aquesta tertúlia, el 27 d'octubre a la tarda, a Can Jonch / AMGr

Josep Maria Farnés Sararols, testimoni de la tertúlia d'octubre, ha relatat nombrosos detalls dels orígens, l'evolució, la programació i els espais d'actuació del grup de Teatre de l'Associació Cultural (AC), conegut com a TAC, creat l'any 1967. A més, n'ha explicat diverses experiències i anècdotes com a membre del col·lectiu creador dels reconeguts Premi i Cicle de Teatre Ciutat de Granollers i com a antic membre de la junta de l'AC. Tot plegat, il·lustrat amb un recull d'imatges projectat durant la tertúlia. Precisament, aquestes fotografies han motivat alguns de la trentena d'assistents a explicar-ne també les seves vivències, de fet, història local en primera persona, que ajuda a conèixer millor l'activitat del Teatre de l'Associació Cultural entre els anys 70 i 80. Per aquest motiu, una vegada més, els relats enregistrats a Les tertúlies de l'Arxiu s'incorporen a les Fonts Orals de l'Arxiu Municipal de Granollers. Aquests documents sonors confirmen el rellevant paper del TAC durant la transició a la democràcia, com a alternativa de qualitat al model cultural franquista (podeu consultar-ne imatges a l'Arxiu Fotogràfic, amb més de 300 fotos del “TAC: 1974-1986”).

En aquesta tertúlia, hem projectat el curtmetratge Comediants (1976), dins la programació de l'Arxiu amb motiu del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Per continuar aquesta commemoració, l'Arxiu Municipal de Granollers us convida a veure un altre film, Setze trenta-dos (1971), el 30 d'octubre, a les 19 h, al Centre Cultural.