L'Arxiu ha rebut el fons documental de Viuda Sauquet, SA

Documents d'interès cultural sobre l'activitat tèxtil formen part de la donació d'aquesta empresa, que, alhora, incrementa el patrimoni industrial de la ciutat amb màquines i equips de producció custodiats pel Museu de Granollers

14 de Novembre 2013
+
Un moment de l'acte de signatura que ha formalitzat aquesta donació, amb l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral / AMGr

L’Arxiu Municipal custodia un nou conjunt documental, que descriurà, conservarà i -si cal- restaurarà perquè pugui ser objecte de consulta pública. Es tracta del Fons Viuda Sauquet, més de 15 metres de documents de l'empresa Viuda Sauquet, SA, creada l'any 1919 i sense producció des del mes de març d'aquest any.

La documentació que aquesta empresa ha donat a l'Ajuntament de Granollers té interès cultural perquè contribuirà a completar el coneixement de part de la història local, a l'entorn de l'activitat tèxtil. Viuda Sauquet, SA, situada al carrer de l'Orient de Granollers des de 1940, s'ha dedicat a la fabricació i a la venda de teixits de cotó, com a empresa especialitzada en articles per a l'hostaleria i la llar.

A més d'aquesta documentació i mostraris de fil i roba d'èpoques passades, la família Sauquet ha donat a l'Ajuntament béns mobles de l'empresa (màquines i equips de producció), que custodia el Museu de Granollers. L'acte de signatura d'aquesta donació s'ha fet a Can Muntanyola. Centre de Serveis a les Empreses de Granollers, on s'ha exposat la maquinària donada.