El grup que descriu correspondència antiga de l'Ajuntament n'explica aspectes claus del 1914 a Les tertúlies de l'Arxiu

Dins la programació municipal que commemora el Tricentenari

01 de Octubre 2014
+
Fotogrames de la pel·lícula Granollers, Festa Major 1914 / Col·lecció imatge en moviment / AMGr

Esdeveniments que van marcar la modernitat de la vila i que avui són efemèrides centenàries. Són alguns dels aspectes que el grup de voluntariat dedicat a descriure correspondència antiga donarà a conèixer dimarts 7 d'octubre, a Les tertúlies de l'Arxiu, dins la commemoració del Tricentenari. La trobada serà a les 17 h, a l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), al c. de Sant Josep, 7, i començarà amb la projecció de la pel·lícula Granollers, Festa Major 1914, de la Col·lecció imatge en moviment de l'AMGr. Tot seguit, aquest grup parlarà de “La Modernitat en el Granollers de 1914, el bicentenari”, a partir dels fragments d'història local que ha descobert, constatat o completat llegint cartes rebudes a l'Ajuntament de Granollers fa un segle.

El resultat del treball d'aquest grup a l'AMGr evidencia la importància de la col·laboració ciutadana en l'estudi de la documentació dipositada a l'Arxiu, on, un cop descrita, es recull en un catàleg per facilitar-ne la consulta pública. Des de l'abril de l'any passat, una desena de persones hi han llegit i sintetitzat el contingut de més de 500 cartes rebudes a l'Ajuntament entre els anys 1912 i 1915. Precisament, una d'aquestes cartes, del 1914, sobre la inauguració del Mundial Cine és el Document del mes  d'octubre de l'AMGr.

El 9 d'octubre començarà la nova temporada de l'activitat del grup de descripció de correspondència, amb trobades cada dijous a l'Arxiu, a les 17 h. Per participar-hi, només cal trucar al telèfon 93 842 67 37.