El darrer número de la revista Ponències inclou dos articles sobre documents de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr)

Èlia Montagud i Sandra Oliver, col·laboradora del Taller de descripció de correspondència de l'AMGr, en són les autores

22 de Maig 2017
+
La primera pàgina d'ambdós articles, al darrer número de la revista Ponències / AMGr

"Els mapes urbans més antics de Granollers conservats a l'Arxiu Municipal de Granollers" i "La correspondència conservada a l'Arxiu Municipal de Granollers sobre el bombardeig del 31 de maig de 1938" són els dos articles sobre documents dels fons de l'AMGr publicats al número 21 de Ponències. Revista del Centre d'Estudis de Granollers.

El primer, de la biòloga i geògrafa Èlia Montagud. En aquest article, es destaca que "un dels aspectes més interessants de la cartografia urbana és que permet copsar amb una sola mirada l'estructura urbana d'una ciutat". En aquest sentit, s'hi recull un inventari dels mapes urbans més antics localitzats a l'Arxiu Municipal de Granollers (1851-1960), situats en el seu context històric.

El segon article, de la graduada en història per la Universitat Autònoma de Barcelona Sandra Oliver, és una aproximació a "un dels episodis més tràgics de la història d'aquesta ciutat", que va tenir "un gran ressò internacional": el bombardeig que Granollers va patir fa 79 anys, el 31 de maig de 1938, durant la Guerra Civil. En aquest cas, a partir de les cartes i els telegrames sobre l'estat de les víctimes que es conserven a l'Arxiu Municipal de Granollers i que es poden consultar a l'Arxiu Digital de l'AMGr.

Podeu llegir aquests i altres articles relacionats amb l'AMGr a l'apartat de Publicacions d'aquesta pàgina.