Documentació conservada a l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) revela l'existència d'un camp de concentració franquista a la ciutat

Des d'avui, Dia Internacional dels Arxius, en mostrem una carta en aquest web

09 de Juny 2017
+
Paco Cruz ha cercat aquesta documentació a l'Arxiu Municipal de Granollers / AMGr

Aquest divendres, 9 de juny, darrera jornada de portes obertes i mostra de documents de l'AMGr (d'11 a 14 hores), dins la celebració del Dia Internacional dels Arxius, una jornada per commemorar la fundació del Consell Internacional d'Arxius, l'any 1948, a Paris. 

L'acte central de la programació de l'Arxiu Municipal de Granollers ha estat una sessió dedicada als camps de concentració de la postguerra. Coincidint amb aquesta presentació, donem a conèixer documentació de l'Arxiu que evidencia l'existència del Camp de Concentració de Granollers a l'antiga caserna militar, a la plaça de la Caserna (consulteu el Document del mes).

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, els Arxius d'arreu organitzem activitats culturals i de difusió, de manera simultània. Aquest any, l'AMGr ha vinculat aquesta commemoració al 79è aniversari del bombardeig del 31 de maig a la ciutat.