Cinc alcaldes dels darrers 40 anys, a la nova exposició de l'Arxiu Municipal de Granollers: "El Granollers de 1979"

Oberta en la Setmana Internacional dels Arxius, a l'Ajuntament (pl. de la Porxada, 6, planta baixa)

07 de Juny 2019
+
D'esquerra a dreta, els alcaldes de Granollers dels darrers 40 anys Carme Esplugas, Josep Serratusell, Josep Pujadas, Rafael Ballús i Josep Mayoral (ara mateix, en funcions), en aquesta inauguració, 6 de juny de 2019 / AMGr

Aquest 6 de juny a la tarda, s'ha fet l'acte d'inauguració de la 26a mostra fotogràfica de l'Arxiu, que recorre diversos escenaris de la ciutat de l'any 1979. En aquesta exposició, en mostrem imatges d’espais públics, edificis, celebracions, activitats i fets destacats d'aquell any. Entre d’altres, la constitució del primer Ajuntament democràtic després de la dictadura franquista. En aquest sentit, doncs, l'assistència de cinc alcaldes de Granollers d'aquest període ha sumat interès i relleu a l'acte organitzat dins la Setmana Internacional dels Arxius.

L'alcalde escollit amb les eleccions del 3 d'abril de 1979, Rafael Ballús, juntament amb el darrer i reelegit batlle de la ciutat, Josep Mayoral -actual alcalde en funcions- hi han explicat com era el Granollers d'aquella primera cita local amb les urnes. Aquell any, amb Mayoral, curiosament, al darrer número de la llista socialista i, Joan Martí Torres i Anna Maria Palé als primers llocs, com a destacats membres de la candidatura socialista de Ballús. 

Per la seva banda, en aquest acte inaugural, la responsable de l'Arxiu d'Imatges, Carme Pérez, hi ha explicat l'objectiu d'aquesta mostra i, la selecció de fotos exposada. En aquesta ocasió, documentació diversa dels fons de l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr) -a més d'imatges, les candidatures i propaganda de les eleccions locals de fa 40 anys-, que, avui, n'esdevé testimoni fonamental per reviure el batec d'aquella ciutat: «El Granollers de 1979».

Les fotos d'aquesta exposició són de Pere Cornellas, Pere Espaulella, Esteve Gironella i Jaume Oller, a més d'autors desconeguts i, els documents, mostrats a la pantalla de l’exposició, de l'Hemeroteca Municipal.