Bons records de l'aprenentatge d'un ofici entre els participants a la tertúlia de l'Arxiu d'aquest mes

Una quinzena de persones han compartit vivències d'adolescents mentre es formaven com a mecànic, impressor, rajoler, botiguer o mecànic electricista

19 de Febrer 2014
+
Joan Pi Cabanas durant la tertúlia d'aquest dimarts, a l'Arxiu

Joan Pi Cabanas, testimoni de la tertúlia de febrer, ha explicat records i experiències sobre la seva època d'aprenent de mecànic a la ciutat, entre els anys 1933 i 1938, a Can Baulenas. De fet, vivències, compartides per moltes persones que, com ell, van aprendre un ofici de ben joves. Treballant moltes hores, cada dia de la setmana, fins i tot, festius. La majoria, amb només 14 anys, però, alguns, amb menys edat.

Tot plegat, ha marcat vides, personalitats i trajectòries de molts granollerins i granollerines, alguns dels quals també n'han volgut explicar els seus records en aquesta trobada de Les tertúlies de l'Arxiu. Impressor, rajoler, botiguer i mecànic electricista han estat altres oficis protagonistes en aquesta nova posada en comú de vivències personals. Totes, amb un mateix denominador: el bon record guardat d'aquesta etapa, tot i les dures condicions de la feina d'un aprenent. Totes, interessants, però, amb una especial aportació, la de Joan Josep Biscarri, el primer rajoler de la colla dels Blaus de la Festa Major de Granollers, que ha participat en aquesta tertúlia, entre una quinzena de persones.

Cada mes, la tertúlia de l'Arxiu és oberta a tothom qui vulgui compartir i descobrir històries i relats en primera persona, amb l'objectiu de contribuir a conèixer millor Granollers i a difondre la història local. L'Arxiu Municipal de Granollers ja en prepara la propera, per al mes de març. Abans, però, el 26 de febrer, obrirem la nova exposició de fotos que, precisament, centrarà el tema d'aquesta propera tertúlia. La mostra, sobre “L'antiga estació i el tren”, es podrà visitar fins al 16 de maig, a l'Ajuntament (pl. de la Porxada, 6, planta baixa).