42.838 documents digitalitzats en sis mesos a l'Arxiu Municipal gràcies al Plans Extraordinaris d'Ocupació Local

El dia 14 de gener va finalitzar la feina realitzada per els Plans Extraordinaris d'Ocupació Local (PEOL) a l'Ajuntament de Granollers, que es va iniciar el juliol del 2010.

11 de Febrer 2011
+

19 dels PEOL contractats per l'Ajuntament de Granollers van portar a terme projectes de digitalització de l'arxiu fotogràfic, històric i administratiu, coordinats des de l'Arxiu Municipal de Granollers. En total van digitalitzar 42.838 documents que corresponen a 59.944 pàgines digitalitzades de tot tipus: plànols, fotografies, negatius, diapositives, documentació antiga, expedients tècnics i administratius, documents audiovisuals, etc.

La digitalització no només ha consistit en una reproducció digital de documents sinó que ha requerit l’existència d’unes pràctiques d’actuació normalitzades i estàndards per a tots els projectes d'aquest tipus que responen a exigències arxivístiques, tecnològiques i de preservació a llarg termini.

El beneficiari de la realització d’aquests projectes és el conjunt de la ciutadania, ja que permet una millor preservació del seu patrimoni cultural i la seva memòria històrica, entre altres, i un accés més fàcil a la documentació. En aquest sentit, també en poden treure un gran profit la mateixa administració municipal, la comunitat investigadora i el sector educatiu.

D'altra banda el treball en la digitalització de documentació és una pràctica per formar aquestes persones en el camp de les Tecnologies de l'informació i la Comunicació, i d'aquesta manera fomentar l’ocupació en un sector amb gran potencial de creació d’ocupació, competència i qualificació de les persones en situació d’atur.

El novembre del 2010 van començar 2 persones contractades per un període de 6 mesos més per un nou Pla d'Ocupació Local que segueixen alguns d'aquests projectes de digitalització anteriors.