«La plaça de la Corona», nova exposició fotogràfica de l'Arxiu Municipal de Granollers

Imatges i història d'un espai públic emblemàtic, a partir del 25 d'abril, a l'Ajuntament

21 d'Abril 2016
+
Vista de la plaça de la Corona, des del cantó sud-est, quan rebia el nom de plaça d'Àngel Guimerà, ca. 1910-1920. Fotografia d'autor desconegut / Col·lecció Ajuntament de Granollers / Arxiu Municipal de Granollers

L'Arxiu mostra la transformació de la plaça de la Corona de Granollers amb una selecció de fotos del final del segle XIX als anys 70 del segle passat. Són imatges de fons i col·leccions de l'Arxiu Municipal de Granollers que il·lustren l'evolució i la història d'aquesta plaça i, per tant, de la ciutat, durant aquest període.

Primer, com a espai públic que acollia el mercat del gra, les llegums i les patates i antiga plaça d'Àngel Guimerà. Més endavant, l'any 1929, com a marc del monument als morts a la Guerra de l'Àfrica; un cop acabada la Guerra Civil, com a plaça «de los Caídos» i, des de l'arribada de la democràcia, com a plaça de la Corona. Aquests, però, són només alguns dels principals episodis d'història local vinculats a aquest espai públic que l'Arxiu explica en els plafons d'aquesta exposició, amb imatges de cada moment. També destaca la instal·lació, en aquesta plaça, de la tribuna d'autoritats de la desfilada de l'Ascensió i d'alguns estands de la Fira, entre els anys 50 i 60.

Tot plegat, amb una selecció de fotos d'Antonio Alcalde, Joan Guàrdia, Postius, Lucien Roisin, Lluís Tintó i Tomàs Torrabadella i d'autors desconeguts. A més, com és habitual, l'exposició es complementa amb més imatges al portal de l'Arxiu Fotogràfic i a la pantalla instal·lada al principi de la mostra. En aquesta pantalla, s'incorporaran, una vegada més, les fotos que en pugui aportar la ciutadania (només cal donar-les o cedir-les a l'Arxiu Municipal, a/e: arxiu@ajuntament.granollers.cat, tels.: 93 842 67 37 i 93 842 67 62).

Aquesta exposició fotogràfica -la 14a de l'Arxiu Municipal de Granollers- es podrà visitar fins al 12 d'agost a l'Ajuntament (pl. de la Porxada, 6, planta baixa). 

Les exposicions de l'Arxiu

 Consulteu-ne també els enllaços següents: