T-Punch! presenta el seu nou disc INTERCANVI

Granollers homenatja Carles Riera en el primer aniversari del seu decés

09 de Novembre 2010
+

El Teatre Auditori de Granollers ofereix aquest cap de setmana dos concerts molt diferents: d’una banda, el grup T-Punch! arriba renovat desprès de quinze anys sense tocar per presentar-nos el seu nou disc Intercanvi; i de l’altre, diferents amics i companys del clarinetista i ex-director de l’escola de música de Granollers, Carles Riera, ens oferiran un concert únic en la seva memòria.

Intercanvi

T-Punch! torna als escenaris amb el nou disc Intercanvi. Han passat 15 anys des
que va deixar de sonar i han tornat amb moltes ganes d’intercanviar les experiències vitals que han dut a terme amb altres estils, com el rock, la música clàssica, el flamenc o la música tradicional i ètnica. Un intercanvi de noves idees que els uneix de nou amb energies renovades i, sobretot, en la passió compartida per la música.

La renovada formació T-Punch!, formada per Jordi Pegenaute (guitarra); Joan Rectoret (baix) i Àlex Martínez (piano); s’acompanya en aquest disc pel bateria David Gómez; el saxo Gabriel Amargant i Enric Sant que s’ocupa de totes les videoprojeccions del concert.

Segons Jordi Pegenaute, el grup torna “amb música de fusió, i amb un directe que tindrà molta força”. El concert tindrà lloc el proper dissabte 13 de novembre a les 22 h, a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers.

Quintet per a clarinet de Mozart

L’homenatge a Carles Riera serà un concert en el que participaran músics amics i companys del clarinetista. D’una banda, podrem sentir el London Haydn Quartet, convidat habitual dels festivals més importants d’Europa, Estats Units i Canadà, i que han començat a fer sèries de concerts on interpreten el cicle complert de quartets  de Haydn. D’altre banda, comptarà amb la participació del clarinetista Eric Hoeprich, nascut a Baltimore i pioner en les versions històriques del seu instrument. La seva enorme experiència com a intèrpret, músic i constructor li permet acostar-se al repertori dels segles XVIII i XIX amb una autoritat única al món.

El concert en record de Carles Riera també contarà amb la presència dels amics de Carles Riera; Albert Gumí, Oriol Garcia i Naüm Monterde, que interpretaran conjuntament amb el London Haydn Quartet, la peça Adagio KV580a (clarinet & 3 corni di bassetto) de W.A Mozart, que va ser completada directament per Carles Riera. Aquesta peça, segons ens explica el director de l’Escola de música Josep M.Ruera, el Sr. Josep Maria Roger “va ser una de les últimes composades per Mozart. Amb una duració de 5 minuts de música, faltaven el nus i el desenllaç del plantejament, que van ser completats per Carles Riera”.

Les altres peces que es tocaran en el concert seran el Quartet de corda en La Major de Joseph Haydn i el Quintet per a clarinet i cordes en La Major de W.A. Mozart.

Amb aquest concert es veu reflexada la trajectòria de Carles Riera, amb una combinació de músics de internacionals i nacionals, que durant la seva vida van tenir presència en la seva carrera musical.

El concert tindrà lloc el proper diumenge 14 de novembre a les 19 h, a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers.