Representants municipals libanesos reben formació a Granollers

Aquest migdia, s'han trobat amb l'alcalde, Josep Mayoral, després d'un matí de treball tècnic a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

22 de Setembre 2011
+

Govern de ciutat i model de proximitat, urbanisme, infraestructures, transport i mobilitat, són els principals temes abordats avui amb els responsables municipals progressistes del Líban que visiten Granollers. Es tracta d'alcaldes -alguns, a més, presidents de federacions de municipis- i representants d'entitats municipalistes libaneses, que estan acompanyats de membres de la Fundació Rafael Campalans.

L'alcalde de Granollers els ha explicat que la ciutat continuarà sent “agent de diàleg i de creació d'espais per construir una societat més justa i solidària”. Segons Josep Mayoral, “una construcció des de la proximitat, però amb una visió global; per buscar solucions globals”. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que “la Mediterrània és la nostra regió” i que cal treballar “perquè cada vegada sigui menys un marc de conflicte”. Des d'una “ciutat d'acollida, amb una visió intercultural i que té en l'educació el factor essencial de la transformació social”, ha afegit Mayoral.

L'alcalde s'ha expressat així aquest migdia, durant la recepció municipal a aquesta delegació del Líban, a la sala de Plens de l'Ajuntament. La visita s'ha iniciat a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, on ha començat una jornada de treball i formació que continuarà aquesta tarda.

 

Anys de col·laboració

Aquesta visita forma part de la col·laboració que Granollers manté, des de fa uns anys, amb ciutats libaneses, per promoure l'intercanvi, el coneixement i l'aprenentatge mutu.

L'octubre de 2008, una delegació libanesa va visitar la ciutat i es va reunir amb representants municipals. En aquella ocasió, es tractava de ciutats que van viure la cruesa del conflicte armat i que treballaven per retornar a la normalitat i estructurar els serveis municipals.

El mes de març de 2009, l'alcalde, Josep Mayoral, va participar en un seminari de cooperació intermunicipal a Beirut i en la signatura de convenis de col·laboració entre municipis espanyols -alguns de la província de Barcelona, com Granollers- i libanesos. En aquella ocasió, dins una trobada organitzada per la Diputació de Barcelona i l'Oficina de Ciutats i Governs Locals Units.

El setembre de 2009, una delegació libanesa va ser a Granollers per conèixer experiències en la gestió d'espais naturals.

Avui, responsables municipals progressistes del Líban reben formació en diversos àmbits de l'activitat municipal, en una jornada de treball amb participació de tècnics i regidors de l'Ajuntament de Granollers.