L'Ajuntament edita una guia que aplega tota l'oferta esportiva

Tot l'esport al teu abast a Granollers, és el títol de la guia que dóna a conèixer l'activitat esportiva de la ciutat. Granollers té 59 associacions o clubs esportius i 22 instal·lacions on practicar alguna de les 40 modalitats esportives que s'ofereixen.

09 de Novembre 2010
+

L'Ajuntament de Granollers, mitjançant el Servei d'Esports i en coordinació amb els objectius de l'Observatori de l'Esport, s'ha proposat donar a conèixer a tota la ciutadania les amplíssimes possibilitats de practicar esport a Granollers. Per aquest motiu, s'ha impulsat una campanya que porta per títol Tot l'esport al teu abast a Granollers, que ha patrocinat l'Obra social d'Unnim i que inclou, entre d'altres, la difusió d'una publicació, en format plànol guia, i un pòster. El plànol guia detalla la ubicació de les 23 instal·lacions esportives de la ciutat i un llistat de les 59 associacions, entitats i/o clubs esportius. Així, l'usuari, de manera intuïtiva, pot triar l'esport que desitja practicar, localitzar l'entitat o entitats que l'ofereixen i la instal·lació esportiva on es practica. La guia permet constatar que a Granollers es practiquen fins a quaranta disciplines esportives.

Afavorir el contacte entre entitats i ciutadania
La publicació, que també es podrà consultar a la pàgina web municipal, es distribuirà a totes les escoles de la ciutat, mitjançant els professors d'educació física, mentre que el pòster, a banda de les escoles, també es penjarà en entitats, associacions i clubs esportius de la ciutat. En definitiva, el que es pretén és facilitar l'accés a la pràctica esportiva, ja sigui de lleure o federada, afavorint el contacte entre les entitats i la ciutadania. I també donar a conèixer els beneficis físics, socials i psicològics que comporta la pràctica d'activitat física. Així, l'esport facilita el control del sobrepes o l'obesitat, ajuda a regular la hipertensió o la diabetes, reforça i tonifica el sistema muscular; permet reduir l'estrès i incrementa la relació social amb altres persones; és un mitjà adient per transmetre valors com l'esforç per assolir la superació personal, el sacrifici a l'hora de col·laborar amb l'equip, l'autocontrol en situacions difícils, a més de ser un bon mitjà d'integració social.