L'agromercat arriba a la Porxada

27 de Octubre 2010
+

Divendres 29 i dissabte 30 d’octubre una quinzena de parades amb “els productes de la terra” ocuparan la Plaça de la Porxada de Granollers en la nova edició de l’Agromercat que es durà a terme aquest cap de setmana a la ciutat. Divendres 29 d'octubre, a les 19 h l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, farà un recorregut inaugural per l'agromercat, amb els organitzadors, i intercanviarà opinions amb dels participants.
 
L’Agromercat és un espai que permet la promoció i comercialització de productes agroalimentaris locals i té com a objectiu recolzar la producció agroalimentària artesana i de qualitat. Els visitants podran veure, degustar i comprar una gran diversitat de productes alimentaris artesanals com: embotits i xarcuteria; làctics i formatges; pa, coques, bunyols i xurros; vins, caves i cerveses; productes d’horta, llegums, bolets i herbes; conserves, mel i melmelades; plats precuinats; entre altres. Els productors que participen als agromercats han de complir uns requisits mínims de qualitat artesanal i proximitat del producte, a més a més tots han passat per un procés de selecció. L’horari comercial de l'Agromercat de Granollers serà divendres de 16.30 a 20.30 i el dissabte de 10.00 a 14.00 h i de 16.30 a 20.30 h.
 
Amb l’Agromercat de Granollers es completa el cicle d’enguany dels agromercats, que organitza Consell Comarcal del Vallès Oriental, subvencionat per la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració dels ajuntaments de Granollers, Mollet del Vallès i Sant Celoni. 
Aquest nou cicle comarcal d’agromercats “Productes de la Terra” s’ha dut a terme en el marc del projecte Rururbal, un projecte europeu del programa MED, que pretén donar suport el sector agroalimentari i el producte de proximitat del Vallès Oriental, i experimentar nous models de participació i governança a traves dels circuits curts de comercialització.
Coincidint amb l’Agromercat, el dissabte a les 5 de la tarda, es realitzarà una taula rodona sobre les cistelles setmanals de productes locals i les cooperatives de consum a la comarca. Amb aquesta nova acció del projecte Rururbal, que tindrà lloc a Can Puntes (c. Santa Elisabet, 16 de Granollers), es vol generar un espai de reflexió sobre la relació directa entre productors i consumidors.