Josep Mayoral inaugura el curs d'estiu de la Universitat de la Pau de Sant Cugat

18 de Juliol 2013
+

Aquest dijous 18 de juliol, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, en tant que vicepresident de Mayors for Peace, ha pronunciat la conferència inaugural del curs d'estiu de la Universitat de la Pau. La XXVIII edició del Curs d’Estiu estarà dedicada a reflexionar i a aprofundir en el coneixement de “La democràcia com a garantia de la dignitat humana”. 

Davant d'un auditori format per alumnes, professors i altres persones vinculades a la Universitat de la Pau de Sant Cugat, Josep Mayoral ha defensat que les polítiques de pau i de convivència es construeixen partint de la pròpia realitat de cada ciutat, des de la proximitat, amb la participació de la ciutadania, treballant per a la resolució dels conflictes de manera pacífica i amb voluntat educadora. A partir de l'estratègia que desenvolupa Granollers, ha argumentat la necessitat de passar del discurs local al discurs global i treballar en xarxa amb altres ciutats i altres territoris, compartint projectes i cercant solucions a problemes comuns. 

Com a vicepresident d'Alcaldes per la Pau, Mayoral ha presentat les línies principals que treballa actualment la xarxa i quines són les prioritats que Granollers vol desenvolupar properament. La construcció d'una xarxa de ciutats per la pau a la Mediterrània i l'articulació del municipalisme per la pau a Catalunya són dues de les principals línies en les que actualment s'està treballant des de Granollers, conjuntament amb altres ciutats de la Xarxa i el suport de l'organització.