Josep Mayoral: “Hem de buscar les complementarietats entre municipis”

25 de Octubre 2011
+

L'alcalde de Granollers participa a la Jornada sobre Municipis dedicada a Les hisendes municipals: gestió i actuació davant la crisi per la Fundació Ernest Lluch i Nou Cicle que s'ha celebrat aquest dilluns 24 d'octubre a Barcelona. Josep Mayoral ha participat a la taula rodona d'alcaldes amb els seus homòlegs de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer; de Moià, Dionís Guiteras; de Sant Feliu del Llobregat, Jordi San José i l'alcaldessa de Barberà, Ana del Frago.

Aquesta Jornada sobre Municipis s'ha promogut amb la voluntat d’oferir un marc anual de reflexió sobre els problemes que afecten a l’àmbit local, per incidir en les relacions que s’estableixen entre l’administració de proximitat i els seus ciutadans. La jornada d’enguany s'ha centrat en “Les hisendes municipals: gestió i actuació davant la crisi” s'han mostrat aquelles iniciatives municipals que s’han dut a terme a fi de respondre a la situació de crisi econòmica dels governs locals, a la vegada que s'ha plantejat el repte de com adequar les realitats pressupostàries en el marc de finançament actual.

Josep Mayoral ha parlat de l'Ajuntament de Granollers, i ha ressaltat que "cal un nou sistema de finançament local fet des de la convicció que des de la proximitat es coneixen millor els problemes i es poden plantejar unes solucions més eficients". La seva intervenció s'ha basat en la importància d'aprimar les administracions, reduir la despesa corrent i les estructures per tal que la gestió municipal sigui més eficient.

L'alcalde de Granollers ha reivindicat que “no tots els ajuntaments han de tenir de tot. És l'hora de concertar, hem de buscar les complementarietats. Es tracta de buscar aliances i l'eficiència. És l'hora de parlar i cal respecte a l'autonomia municipal. Més autonomia i més control.”