Granollers obre noves vies de contacte i treball conjunt amb Sarajevo

L'alcalde, Josep Mayoral, n'ha fet dues propostes durant la visita d'una delegació de la capital bosniana a l'Ajuntament

23 de Juny 2011
+

 

L'esport i l'aliança municipal per enfortir la veu de la regió mediterrània. Aquestes són les dues vessants de proposta que l'alcalde de Granollers ha posat sobre la taula per mantenir el contacte i el treball conjunt amb la ciutat de Sarajevo. Josep Mayoral ho ha plantejat durant la visita que una delegació de la capital bosniana ha fet aquest matí a l'Ajuntament.

D'una banda, segons l'alcalde, "ens agradaria que Sarajevo s'interessés per prendre part en la Granollers Cup", el torneig internacional d'handbol que comptarà amb la participació de 3.000 nois i noies d'arreu del món durant la darrera setmana de juny. En aquest sentit, Mayoral ha destacat que "l'esport és un bon instrument de cohesió i de relació entre pobles" i que, per tant, "seria una bona manera perquè els dos ajuntaments mantinguessin el contacte".

D'altra banda, Josep Mayoral ha explicat que "Granollers necessita aliats per aconseguir que una quinzena o una vintena de ciutats de la regió de la Mediterrània puguin fer un discurs municipal i municipalista per la pau", sobretot, "per tenir una veu conjunta més alta i més potent". Un compromís, que, segons l'alcalde de Granollers, es pot fer més evident d'aquí a uns mesos en una trobada d'Alcaldes per la Pau.

La delegació de Sarajevo ha recollit les propostes amb interès per les possibilitats de treball conjunt entre dues ciutats que han viscut, a diferent nivell i en diferent època, la cruesa d'un conflicte bèl·lic. Unes conseqüències que Josep Mayoral va comprovar en primera persona en un viatge a Bòsnia.

Durant la trobada d'avui a l'Ajuntament, els representants bosnians han presentat el projecte del Museu del Setge de Sarajevo, com a lloc de memòria permanent i interactiu. Es tracta d'un projecte que han impulsat artistes bosnians i que es preveu inaugurar el mes de maig de l’any que ve, coincidint amb el 20è aniversari de l’inici dels 44 mesos que va durar aquest setge.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, van trobar interessant que els membres d'aquesta delegació coneguessin el projecte de memòria històrica i cultura de pau de Granollers, tenint en compte, també, que l’alcalde Josep Mayoral és vicepresident d’Alcaldes per la Pau. Per aquest motiu, avui han visitat Granollers, on han intercanviat inquietuds, iniciatives i projectes a favor de la pau i la convivència.