La Fundació Paco Puerto i l’Escola Municipal del Treball compartiran espais i maquinària per ampliar recursos i serveis per a l’ocupació

Formació per a l'ocupació i alumnat de l'EMT, principals beneficiaris d'aquest acord entre l'Ajuntament de Granollers i la Fundació Paco Puerto

29 d'Abril 2016
+
En finalitzar l'acte de presentació, representants de CCOO, com el secretari General CCOO Catalunya, Joan Carles Gallego, el secretari General CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, Gonzalo Plata, Antonia Pascual, secretària de Socieconomia de CCOO de Catalunya, i Emília Macias, de CCOO, Josep Mayoral, alcalde de la ciutat i Francesc Arolas, regidor d’Educació, entre d'altres assistents

Aquest divendres 29 d’abril s'ha presentat un acord de col·laboració, que estan acabant d'ultimar, entre l’Ajuntament de Granollers i la Fundació Paco Puerto estan ultimant un acord de col·laboració vinculat a la formació i a la millora de l'ocupabilitat de la ciutadania de Granollers i del Vallès Oriental. Entre altres, està previst un acord per a la cessió d’ús de màquines i eines propietat de la Fundació per a la Formació i l’estudi Paco Puerto a l’Escola municipal del Treball, per al desenvolupament d'accions formatives dels alumnes dels cicles formatius de mecànica industrial i d'electrònica com els alumnes de formació ocupacional. En concret, la maquinària es destina als tallers de soldadura, pneumàtica, electricitat, electrònica i fabricació mecànica. Entre la maquinària cedida hi ha freses, torns, màquina de control numèric, panells electrònics… 

Aquest acord de col·laboració entre la Fundació Paco Puerto i l’Ajuntament de Granollers implica també que la Fundació impartirà formació per a l’ocupació en els tallers de mecànica i les aules d’electrònica i d’electricitat, entre d’altres, de l’EMT. D’aquesta manera, a l’Escola Municipal del Treball es cursa tota la tipologia de formació professional, la que es coneix com inicial i la que es coneix com per l’ocupació. 

Poder compartir espais per a la formació i maquinària és una manera d’aprofitar recursos i poder ampliar els serveis i la qualitat formativa a alumnes de Formació Professional i de formació per a l’ocupació. Pel correcte desenvolupament de la formació professional, cal una actualització constant del què demanda el món productiu, i també de les eines i maquinària que posteriorment els alumnes es trobaran en el món del treball.

D’altra banda la Fundació Paco Puerto també impartirà formació per a l’ocupació en l’àmbit del turisme a Can Muntanyola, Centre de Serveis a les Empreses, que cedirà aules perquè es pugui cursar aquesta matèria.

La Fundació Paco Puerto, constituïda l’any 1998, per promoció de la Confederació Sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CCOO-CONC), té la finalitat de promoure la formació de les persones treballadores que viuen a Catalunya, tant ocupades com aturades, així com l’assessorament i orientació, amb l'objectiu de facilitar la seva incorporació al món laboral, millorar les seves capacitats i perfeccionar la seva qualificació professional.

L’Escola Municipal del Treball de Granollers (EMT) és un institut d’ensenyament secundari públic, la titularitat del qual correspon a l’Ajuntament de Granollers, amb més de 90 anys d’història, i caracteritzat per la seva vinculació amb l’entorn local i comarcal i també per la seva relació amb el món del treball. En el centre s’hi imparteixen l’educació secundària obligatòria, batxillerats i cicles formatius de grau mitjà i superior. Precisament aquests darrers, per la seva vinculació amb el món econòmic i social de la ciutat i comarca, requereixen una vinculació amb empreses del territori i els seus agents socials. 

El conveni de col·laboració presentat està vinculat a l’article 25 de la llei 10/2015 de 19 juny, de formació i qualificació professionals, reconeix que els centres de Formació Professional i els seus titulars, podran establir convenis de col·laboració amb empreses, institucions i entitats, per a oferir serveis de formació i per un aprofitament millor de les seves infrastructures i recursos disponibles o altres accions que contribueixin a assolir els seus objectius.