La Fundació Orquestra de Cambra de Granollers ja és una realitat

Santiago Sáenz és el president de la Fundació i està acompanyat al Patronat per Montserrat Ponsa, Josep Marquès, Lluís Sitjes, Francesc Sala, Rosa Ruera, Montserrat Rof i Alba Barnusell.

19 de Octubre 2010
+

Aquest dilluns 18 d'octubre s'ha fet la presentació de la Fundació Orquestra de Cambra de Granollers. El nou ens té caràcter públic  (el 70% del seu pressupost és públic) i temporal (amb una durada inicial de 5 anys però amb la intenció de renovar-la a permanent).
El Patronat que regirà aquesta Fundació esta format per representants del món empresarial i persones implicades amb el projecte musical de la Ciutat i amb l’Orquestra en concret: Montserrat Ponsa, Josep Marquès, Francesc Sala, Lluís Sitjes, Rosa Ruera, Monserrat Rof,  Alba Barnusell i Santiago Sáenz, que és el president de la Fundació.
Amb la constitució d’aquesta fundació és culmina un procés que va començar l’any 2004, que té com a objectius principals potenciar l’Orquestra com un referent musical, consolidar la seva activitat i reconeixement en l’àmbit de Catalunya i consolidar l’Orquestra com a un projecte clarament ciutadà desvinculant-lo de l’Ajuntament. L’any 1992 l’Orquestra de Cambra de Granollers es va professionalitzar i va passar a ser resident al Teatre Auditori. Avui ja forma part del sistema d’orquestres nacionals reconegudes pe la Generalitat de Catalunya. 
La notícia coincideix amb el primer concert de la temporada 2010 – 2011 de l’Orquestra al Teatre Auditori de Granollers que serà el proper diumenge 24 d’octubre  a les 19 h. Per aquesta ocasió tan especial l’OCGr ha volgut programar l’obra per a orquestra, cor i solistes: El Rei David d’Arthur Honegger. L’OCGr  compartirà escenari amb dos noms tan destacats com la Coral Sant Jordi i Jordi Bosch que actuarà com a narrador. El concert està patrocinat per Estabanell Energia, un dels patrocinadors que sempre han donat suport al projecte de l’OCGr, i s’emmarca dins dels actes del seu 150è aniversari.
Aquest és el primer concert de la temporada que engloba a més, altres programes com Les quatre estacions de Vivaldi, un concert de Setmana Santa dedicat a Haydn o el tradicional Els nens ens presenten... L’OCGr.

L’Orquestra de Cambra de Granollers

L’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr) és des de l’any 2002, orquestra resident al Teatre Auditori de Granollers, on cada temporada presenta una temporada estable de concerts. Formada per una plantilla flexible de músics de gran nivell professional que, seguint models europeus, treballen per períodes. Aquest model d’orquestra permet abordar programes i estils molt diversos que van des del Barroc i el Classicisme musical amb temperaments i arcs històrics fins a la música del segle XX amb autors com Stravinsky, Hindemith, Xostakóvitx, Milhaud, Copland, Weill, Falla, Gerhard o Homs.
Des de la seva creació, Francesc  Guillén , ha estat el director titular i artístic de l’orquestra. Sota la seva batuta, l’OCGr, ha realitzat una intensa activitat concertística per tot Catalunya. A més, l’OCGr, ha comptat amb la col·laboració de diversos director, concertinos i solistes com ara: Andrew Wattkinson, David Strange, Edmon Colomer, Ernest Martínez Izquierdo, Salvador Brotons, Christophe Coin, Joan Albert Amargós, Albert Guinovart,, Jordi Masó, Barry Sargent, Farran James, etc.
L’OCGr ja enregistrat per la companyia internacional NAXOS dos discs compactes, Joaquim Homs Music for Chamber Orchestra i les obres per a piano i orquestra del compositor català Xavier Montsalvatge. Per altra banda, molts dels seus concerts han estat retransmesos per Catalunya Música i per Televisió de Catalunya.
Als pocs anys de la seva creació i amb el bagatge de més de 300 concerts realitzats, l’OCGr, s’ha posicionat com una de les orquestres de cambra amb més progressió i prestigi del país.
Actualment l’OCGr conta amb tres patrocinadors que fan possible la seva temporada estable al Teatre Auditori de Granollers: La Fundació La Caixa, la Mútua i Estabanell Energia.