Consells per passar unes revetlles segures

Qualsevol contingència que es produeixi s’ha de comunicar al telèfon d'emergències, el 112.

18 de Juny 2009
+

 Tot a punt per celebrar les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere. L'Ajuntament ha autoritzat per la nit de Sant Joan dues fogueres de barri sol·licitades per l'AV de Can Bassa i de la Font Verda, i quatre fogueres de particulars, principalment de Palou. Amb tot es demana que s'extremin les mesures de seguretat en l'ús de productes pirotècnics i els consells per passar unes revetlles segures són els següents:

Les fogueres cal fer-les a una distància mínima de 15 m de qualsevol edificació, vegetació o cotxe aparcat i a més de 500 m d’una zona boscosa. En qualsevol cas, s’ha de tenir cura de no fer mal a béns públics o privats i, en especial, vigilar que en el radi d’acció de les flames no hi hagi cap línia telefònica, línia elèctrica o canonada de gas. Està prohibit situar les pires sobre l’asfalt o sobre la vorera, utilitzar gasolina o líquids inflamables similars per encendre-les, cremar papers, teixits, plàstics, esprais, pneumàtics i/o productes químics (només es pot cremar fusta i cartró gruixut) i tancar el pas als vehicles dels serveis d’emergència. Els ciutadans que encenguin fogueres seran responsables dels danys que se’n puguin derivar. Així mateix, no es pot abocar material a les pires si no es té l’autorització del responsable d’aquella foguera o de l’Ajuntament.

Pel que fa a la manipulació de productes pirotècnics, la seva compra i venda només es pot fer en establiments degudament autoritzats. Per tal d’evitar danys personals o materials en l’ús de qualsevol producte pirotècnic, s’aconsella no guardar-se'n cap a les butxaques; no posar-hi la cara ni cap altre membre davant; no llençar coets, globus o altres artefactes que continguin foc a menys de 500 m del bosc; tancar portes i finestres quan hi hagi focs d’artifici al carrer; encendre la metxa del petard per l’extrem; fixar en un forat o test amb terra o sorra les candeles romanes que no tinguin mànec especial; vigilar que no hi hagi a la vora cap zona amb líquids inflamables (benzineres, dipòsits de propà, gasoil…); no llençar cap petard contra ningú; no tirar cap coet amb la mà ni amb la canya trencada; no posar trons dins de totxanes ni d’ampolles o d’altres recipients tancats que en explotar puguin generar metralla; no tallar el tro final d’una traca; i fixar bé les rodes d’artifici. Els pares o tutors seran responsables de les infraccions comeses pels menors d’edat.
D'altra banda, quan hi hagi focs d'artifici al carrer, cal tancar portes i finestres i recollir els tendals i la roba estesa dels balcons.

Us adjuntem un díptic amb informació sobre pirotecnia.

Revetlles de Sant Joan:

AAVV barri dels Instituts:
 * 20 de juny: sopar  a la seu de l'entitat
 * 21de juny: concert a la sala Tarafa

Comissió de festes c. de Corró- casc antic
 * 20 de juny: sopar al carrer

AAVV Can Bassa:
 * del 20 al 24/06 : festes del barri
 * 23 de juny: sopar-ball a la Pl. can Bassa

AAVV l'Hostal:
 * 20 de juny: sopar-ball al C. Lledoner (davant del centre Cívic Nord)

AAVV Font Verda:
 * 23 de juny: Foguera i sopar a la Pl. Llacuna

Comissió de festes C. Corró-Lledoner de baix:
 * 23 de juny: Sopar-ball

AAVV Sant Julià de Palou:
 * 24 de juny: Ball popular a les antigues escoles de Palou (19.30 h)

AAVV Can Gili: 
 * del 26 al 28/06: festes del barri