Aquest dimecres s'estrena el Cinema Edison Granollers, al centre de la ciutat

La projecció inaugural serà la pel·lícula més triada per votació popular

17 de Desembre 2018
+

El Cinema Edison Granollers, el nou espai dedicat al cinema al centre de la ciutat, obrirà les seves portes aquest dimecres 19 de desembre amb una doble sessió inaugural a les 19 i les 22 h. La primera projecció de l'espai serà la pel·lícula triada a través de votació popular i no es descobrirà fins al mateix moment de l'estrena. Les quatre pel·lícules proposades són Cinema Paradiso, de Giuseppe Tornatore; Indiana Jones y el arca perdida, d'Steven Spielberg; Big Fish, de Tim Burton; i La La Land, de Damien Chazelle. El film més votat a l'enquesta feta per Twitter va ser Cinema Paradiso però la votació encara és oberta a www.cinemaedison.cat 

El Cinema Edison

L’equipament municipal del Centre Cultural de Granollers, a partir d’ara, l’Edison serà gestionat per la Fundació Privada Associació Cultural que ha guanyat el concurs públic per a l’execució d’un projecte de cinema per a tots els públics, en un equipament integral dedicat al cinema i a la imatge, on conviuran l’exhibició cinematogràfica, els programes formatius, la relació amb el seu entorn i el suport a projectes creatius.

El Cinema Edison neix fent convergir una voluntat municipal de l’Ajuntament, una reivindicació ciutadana de gaudir d’un espai de cinema al centre de la ciutat i la trajectòria de més de 60 anys de cinema de l’Associació Cultural de Granollers. El nom del nou cinema és un homenatge a la Sala Edison, inaugurada al 1906, situada a la plaça de Maluquer i Salvador, al carrer de Thomas Alva Edison (aquest nom de carrer es va posar l'any 1933). Granollers torna a tenir cinema al centre de la ciutat, 12 anys després que es tanques la darrera sala.

Així el projecte que cerca l’Edison té els següents objectius:

  • Articular un projecte de exhibició del cinema fent-ne prevaler el valor artístic i cultural
  • Posar en valor el consum de cultura en el propi municipi com a valor de ciutat, de mobilitat, d’estalvi energètic i de cohesió social
  • Posar l’accent formatiu en tots els projectes i mirades que acompanyin les diverses accions de l’equipament
  • Consolidar el nou equipament com a equipament cultural dedicat sobretot –tot i que no exclusivament– al cinema, però estant atents a d’altres arts audiovisuals i lectura de la imatge
  • Esdevenir un catalitzador de les iniciatives lligades al cinema i a les arts audiovisuals de la ciutat, sumant-nos a les propostes existents

Els eixos de l’Edison són quatre: cinema, activitats, formació i creació.

EDISON CINEMA. Una programació de cinema variada, de proximitat

El projecte d’exhibició pel nou espai compta amb diferents programes, buscant relacionar projectes passats i futurs, augmentant el públic actual, mantenint una presència important de la versió original, posant en valor el cinema com a fet cultural de primera i buscant un clar arrelament a la ciutat.

 

Els objectius d’aquest línia són:

Oferir una programació de cinema variada, de proximitat i amb un component d’interès cultural constant.

Acollir els projectes d’exhibició existents i permetre’ls donar un salt endavant amb el nou espai.

Donar suport i impuls a les mostres, cicles i festivals que s’impulsen o es puguin impulsar donant-hi suport tècnic i oferint l’espai com un lloc de referència.

El nou projecte de cinema tindrà una programació estable amb diferents pel·lícules en cartellera durant com a mínim el cap de setmana a partir de dijous i en diferents sessions, amb capacitat de combinar estrenes, V.O. sempre amb plena complementarietat amb la oferta privada de la ciutat. 

Estrena el Cinema Edison, aquest Nadal

 

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (La Sociedad literaria y el pastel de piel de patata) de Mike Newell

Dijous 20 de desembre / 20 hores

Divendres 21 de desembre / 21.30 hores

Dissabte 22 de desembre / 18 i 20.30 hores

Diumenge 23 de desembre / 20.30 hores

 

Sweet Country de Warwick Thornton

Divendres 21 de desembre / 19 hores

Diumenge 23 de desembre / 18 hores

 

Ernest & Celestine, contes d’hivern (Ernest et Célestine en hiver) de Chheng, J. i Roger

Dissabte 22 de desembre / 12 hores

Diumenge 23 de desembre / 12 hores

 

Campeones de Javier Fesser

Dimecres 26 de desembre / 18 hores

 

El amor menos pensado de Juan Vera

Dijous 27 de desembre/ 20 hores

Divendres 28 de desembre / 21.30 hores

Dissabte 29 de desembre / 18 i 20.30 hores

Diumenge 30 de desembre / 20.30 hores

The Silent Revolution (La revolución silenciosa) de Lars Kraume

Divendres 28 de desembre / 19 hores

Diumenge 30 de desembre / 18 hores

 

Wonder de Stephen Chbosky

Dimarts 1 de gener / 18 hores

 

The Wife (La buena esposa) de Björn Runge

Dijous 3 de gener / 20 hores

Divendres 4 de gener / 21.30 hores

Dissabte 05 de gener / 18 i 20.30 hores

Diumenge 06 de gener / 20.30 hores

 

En mai, fais ce qu'il te plaît (Mayo de 1940) de Christian Carion

Divendres 4 de gener / 19 hores

Diumenge 6 de gener / 18 hores

  

L’aforament del Cinema Edison és de 349 butaques, cada setmana es faran cinc sessions de cinema, 3 de Cineclub i un cop al mes, el Petit Edison, una programació regular de cinema per al públic familiar, en català o versió original dins del projecte de Patinautes. Les entrades es poden comprar a www.cinemaedison.cat

Ciutat de Cinema

El projecte de l’Edison preveu ordenar els festivals, mostres i cicles de cinema a la ciutat per tal d’oferir un calendari d’esdeveniments al llarg de l’any. Des del  FANTÀSTIK GRANOLLERS. Festival de Cinema Fantàstic i de Terror al DOCS BARCELONA. Festival de Cinema Documental de Barcelona, sense oblidar el festival de cinema a la fresca, CinemaFreshhh. 

EDISON ACTIVITATS

“Volem que tothom que vingui gaudeixi de l’experiència de veure cinema”, amb aquest pròposit es complementaran les projeccions amb recursos que les ampliïn: exposicions vinculades principalment al cinema i a les arts visuals per tal de visualitzar la unitat de l’equipament i aprofitar-ne les possibilitats.

EDISON FORMACIÓ

Establir la formació com un dels pilars del projecte, amb la voluntat de transmetre valors i coneixement al voltant del cinema i arts audiovisuals. Així s’oferirà un programa d’activitats i tallers per als centres educatius de Granollers i la comarca, i un programa d’activitats i tallers per a nens i nenes i famílies fora de l’horari escolar.

Les línies de formació passen per activitats i projectes per a centres educatius, oferta formativa familiar i infantil i la formació per a professionals dels sector aprofitant les potencialitats i recursos de l’equipament.

EDISON CREACIÓ

El fet de comptar amb un equipament íntegrament lligat al cinema i un equip que treballi amb aquesta visió, ha de permetre enfortir les relacions amb projectes de suport a la creació audiovisual que ja existeixen a la ciutat, creant sinergies compartides i que els permeti donar un salt endavant.