80 estudiants de l'institut Celestí Bellera i de quatre països europeus treballen en un projecte d'alimentació saludable i rendiment escolar

Els estudiants de Polònia, Croàcia, Letònia i Portugal s'estaran a la nostra ciutat fins diumenge

11 de Febrer 2020
+
Alumnes, professors i representants municipals es van fer una foto de família, després de la recepció municipal, aquest dilluns
Una vuitantena d'alumnes del programa Erasmus+ KA229 han participat aquest dilluns a una recepció a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Granollers.
 
Estudiants de quatre països europeus i de 3r i 4t de l'institut Celestí Bellera treballen junts per segon curs al projecte “Healthier Breakfast, wiser Minds” (BREWISE) de promoció d'hàbits d'alimentació saludable. Els alumnes van arrribar diumenge i s'estaran a Granollers fins dissabte, convivint amb les famílies d'acollida i treballant a partir de la hipòtesi: l'alimentació pot repercutir en els rendiment escolar? 
 
L’institut Celestí Bellera participa per segon curs en aquest programa europeu amb mobilitat de l'alumnat, que compta amb la participació de quatre escoles- instituts associats de Polònia, Croàcia, Letònia i Portugal. Són, en total, una vuitantena els estudiants que prenen part al projecte -que té l'anglès com a llengua vehicular-, 40 de Granollers i 30 de la resta de països, acompanyats de vuit professors.  
 
El treball parteix de la premissa que els hàbits alimentaris dels nois i noies afecten el rendiment escolar. Els estudiants granollerins es reuneixen cada dijous a la tarda a l'anomenat Espai Erasmus i treballen de manera autònoma, col·laborativa i multidisciplinària. L'objectiu és que els joves siguin transmissors i dinamitzadors al centre i a l'entorn d'accions per millorar els hàbits alimentaris de la comunitat educativa. 
 
El regidor d'Educació, Francesc Arolas, va donar la benvinguda als estudiants i va recordar el valor de l'educació reglada i també de la que "va més enllà dels centres". La coordinadora de projectes internacionals, Deborah Boglio, va desitjar "una bona feina" als equips de treball i la Sara, representant dels alumnes, va afirmar que "estem aprenent molt treballant amb vosaltres", adreçant-se als alumnes estrangers. La professora de Letònia, de la seva banda, va afirmar que "estem fent molt bons amics aquí i que aquest és el tresor més gran". L'alcalde, Josep Mayoral,  va tancar la recepció afirmant que "ens agrada trobar-nos amb gent d'arreu" i que "en aquest mercat global el més preciós és el diàleg i la paraula. Aprofiteu aquesta oportunitat", els va demanar.