Unes vuitanta persones assisteixen al Plenari de la Xarxa d'Infància de Granollers

Professionals dels àmbits de la salut, serveis socials, educació, cultura, esports i lleure estan reunits a la sala l'Aplegador de La Troca

25 de Març 2011
+

El gerent dels Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona, Jordi Plana; l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la regidora d'Infància, Joana Santano, han donat la benvinguda, aquest matí, als participants al Plenari de la Xarxa d'Infància de Granollers. Aquesta xarxa es va constituir l'any 2007 i té la missió de construir una xarxa de suport i d’atenció amb les famílies de la ciutat, perquè es pugui desenvolupar amb responsabilitat i felicitat la criança i l’educació dels fills i filles i aconseguir que creixin en plenitud.

Avui, unes vuitanta persones, professionals dels àmbits de salut, serveis socials, educació, cultura, esports i lleure assisteixen a aquesta reunió, a la sala l'Aplegador de La Troca, que acabarà pels volts de les dues de la tarda.

En el decurs del Plenari, es donarà a conèixer el catàleg de la xarxa d'infància (publicat al web municipal (www.granollers.cat/infancia). Aquest catàleg s'ha ampliat (ha passat dels 0 als 6 anys, a cobrir fins als 12 anys d'edat). També es presentarà el pla de treball d'aquest any i s'explicaran les conclusions dels dos grups: “La ciutat i les famílies” i “Protecció i Drets” . El primer grup ha treballat amb la coordinació de les AMPA de les escoles de la ciutat i el, segon, ha analitzat projectes i casos per treballar per a la igualtat d'oportunitats dels infants.

En la benvinguda d'aquest Plenari, el gerent dels Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona, Jordi Plana, ha dit que Granollers té un paper capdavanter i de lideratge en matèria educativa. Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat ha parlat de "confiança i responsabilitat". En aquest sentit, Josep Mayoral ha destacat la confiança en les persones per transformar la societat i la responsabilitat de la ciutat, des d'aquesta confiança. A més, ha demanat corresponsabilitat: "que les administracions entenguin que les grans transformacions es fan des de cada ciutat i que no es poden fer passes enrere".

Els objectius generals de la Xarxa d'Infància són:

-implicar a les institucions relacionades amb la infància de la ciutat amb un projecte comú

-promocionar models educatius i de criança positius i saludables

-treballar per la igualtat d’oportunitats dels infants de la ciutat

-afavorir un millor coneixement de les característiques específiques de la població a qui s'adreça el servei

-millorar la cooperació entre equipaments i entitats.