Una vintena de comparses ja s'han apuntat a la rua de carnaval

Mercat de la disfressa, animació infantil i concurs de truites són algunes de les propostes del carnaval granollerí, que té el plat fort el diumenge 19 de febrer, amb la rua i el concurs de comparses

06 de Febrer 2012
+

Dissabte, 11 de febrer, la celebració d'una nova edició del mercat de la disfressa enceterà el programa del carnaval granollerí. Diverses parades de disfresses i complements s'instal·laran durant tot el dia a la plaça de la Porxada, on, a les 12 del migdia, arribarà S. M Carnestoltes, acompanyat del seu seguici, l'Abat dels Monjos i els Diablots. El dia abans, la Troca acollirà, entre dos quarts de 6 i les 7 de la tarda, un taller infantil de disfresses de personatges de conte i maquillatge, amb la col·laboració de l'Escola Estudi de Perruqueria Margaret. 

Una de les novetats d'aquest any és l'organització d'un concurs de truites. Els participants poden presentar la seva creació culinària el dijous 16 de febrer, de 8 a dos quarts de 9 del vespre, a la Troca. Un jurat qualificat valorarà les truites i en premiarà el gust, l'originalitat i la presentació. El resultat es farà públic el mateix dia del concurs i els premis consistiran en un dinar per a dues persones, vals per gastar al Mercat de Sant Carles i un lot de productes ecològics de La Magrana Vallesana, a més d'un premi sorpresa per a la truita més divertida. Els organitzadors, els Diablots de Granollers, conviden tothom a portar la seva truita per sopar junts a la Troca.

El programa festiu continua el dissabte 18 de febrer, a partir de dos quarts de 6 de la tarda, amb la concentració i sortida de la rua infantil. El recorregut serà: c. Rafael de Casanova, c. Torras i Bages, c. Joan Prim, Pl. Lluís Perpinyà, Pl. Maluquer i Salvador, c. Sant Roc i Porxada. En aquesta plaça hi començarà, a les 6 de la tarda, l'espectacle de l'animador infantil Jordi Tonietti i la xocolatada per als més petits. En cas de pluja, l'activitat es farà a Roca Umbert, a la nau Dents de Serra.

A un quart de vuit del vespre, la Porxada serà l'escenari d'una nova exhibició de ball de gitanes, per part de la vintena de parelles que des de fa setmanes assagen a la Troca, una iniciativa de l'Esbart Dansaire de Granollers.

L'endemà, el diumenge 19 de febrer, el Casino acollirà el tradicional ball de donzelles, a les 12 del migdia. A la tarda, arriba el plat fort de la festa, amb la rua de carnaval i el concurs de comparses. A dos quarts de 6 començarà la concentració de grups al c. Roger de Flor i a partir de les 6, s'iniciarà el recorregut pel c. Lluís Companys, c. Camp de les Moreres, c. Magallanes, c. Francesc Macià, c. Alfons IV, pl. de la Corona, c. Anselm Clavé, c. Sant Roc i pl. de la Porxada. A partir de les 8 del vespre, començarà l'animació amb la companyia Milnotes, que amenitzarà el veredicte.

Enguany, el concurs de comparses té algunes novetats: s'ha ampliat el nombre de premis i se'n donaran set més un accèssit. El jurat premiarà la millor comparsa acompanyada de carrossa o vehicle guarnit, la comparsa més crítica, la millor AMPA local i la millor coreografia, amb quatre guardons de 600 euros; i reconeixerà la millor comparsa local, la més divertida i la més creativa, amb tres premis de 300 euros. També es podrà atorgar un accèssit, de 200 euros. El jurat, format per persones vinculades al món de la cultura i professionals de disciplines artístiques, valorarà la utilització de material reciclable, reutilitzable i de rebuig, tant en el vestuari com en la decoració de la carrossa.

Tres dies més tard, Dimecres de Cendra, serà el moment d'acomiadar S.M. Carnestoltes. Durant tot el dia, hi haurà la vetlla a la Porxada i a les 6 de la tarda, la plaça de les Olles acollirà l'activitat "Ens mengem la sardina", el darrer àpat de carnaval, organitzat per l'Associació de Comerciants del Rec al Roc i l'AV Granollers Centre. Una hora més tard, hi haurà la cercavila de comiat a la Porxada i l'enterrament de la sardina a les Olles, una activitat que té la col·laboració de l'Institut Celestí Bellera i el col·lectiu El Colador. La crema d'en Carnestoltes posarà el punt final al carnaval granollerí.