Una programació rica i equilibrada al Teatre Auditori de Granollers

Els directors granollerins Pau Miró, Òscar Molina i Frederic Roda parlen de les seves obres

10 de Gener 2011
+

En la roda de premsa celebrada al Teatre Auditori de Granollers, tres directors granollerins professionals han presentat les seves obres que es podran veure aquest semestre: Pau Miró ha presentat l’obra Pluja constant; Òscar Molina l’espectacle Pasta fullada, i Frederic Roda l’obra El silenci és or.

L’obra Pluja constant del granollerí Pau Miró serà la primera obra de teatre que es representarà de les deu que tenim programades per aquesta temporada. L’espectacle, que va acabar ahir la seva temporada al Teatre Villarroel amb gran èxit de crítica, destaca, segons el mateix director “per ser una obra despullada amb dues feines espectaculars dels actors Joel Joan i Pere Ponce”.

Els monòlegs d’Apel·les Mestres que conformen El silenci és or ens convidaran a gaudir de vuit monòlegs en un espectacle que combina l’exquisidesa d’un pianista vestit de blanc i l’etiqueta de dos homes vestits de negre. Són Jordi Boixaderas i Lluís Soler recitant, acompanyats per Lluís Carmona al piano. Segons el director de l’espectacle Frederic Roda, “la creació de l’obra la trobem en els tallers de teatre modernista per joves que s’organitzaven al centre cultural de La Caixa fa 10 o 12 anys. L’èxit va ser tal que vam reprogramar l’obra i la vam fer al Teatre de Ponent. Ha passat molt de temps, però els actors continuen fent-la perquè els hi agrada...”. 

Per la seva banda, l’espectacle Pasta fullada, de l’autor Ever Blanchet i dirigida per Òscar Molina, ens parla, també segons el seu director “de sexe, d’amor, de desengany... en una edat en la que tothom es pensa que ja no es parla d’aquestes coses”. Aquesta comèdia conta amb quatre actors de gran recorregut, com són Josep Minguell, Margarida Minguillon, Carles Sales i Carme Sansa.

Tant El silenci és or com Pasta fullada són dues de les obres escollides per la nova oferta d’espectacles en dijous, que es programen en doble sessió, a les 18 h i a les 21 h, a un preu de 8 i 12 € respectivament cada sessió. Es tracta d’una experiència per programar espectacles a  preus especials buscant arribar al públic més gran que disposa d’aquest temps per gaudir de l’oci que se li ofereixi.

Tant la regidora de cultura, Alba Barnusell, com l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, han destacat “els esforços de la ciutat per tenir una programació rica, variada i competitiva; buscant una programació d’alt nivell tot reduint costos”.

Per la seva part, el gerent de Granollers Escena S.L, empresa encarregada de la gestió del Teatre Auditori de Granollers i del Centre Cultural de Granollers, ha destacat “les oportunitats que brindem al públic de compartir estones amb els artistes en totes les activitats paral·leles que organitzem”, així com “les possibilitats que s’obren a nous espectacles amb el funcionament de la Sala Oberta”.