Una conferència del psicòleg i educador Jaume Funes enceta el curs de l'Aula de la Salut

"Cables creuats. La salut mental en les adolescències d'avui" és el títol d'aquesta primera ponència, que es farà el dia 14 d'octubre al Museu de Granollers

13 de Octubre 2015
+
Jaume Funes, psicòleg i educador, farà la conferència inaugural de l'Aula, dimecres 14 d'octubre
Aquest mes s'inicia la 13a edició del cicle de xerrades de l'Aula de la Salut, una iniciativa conjunta de l'Ajuntament, l'Hospital General de Granollers i l'ICS per apropar els serveis i els professionals sanitaris, i promocionar la salut entre la població. 
 
El programa inclou set conferències que faran, mensualment fins al mes de maig, professionals de la salut de diferents especialitats en equipaments municipals (centres cívics, museu, pavelló del Congost), coincidint en dijous, a les 7 de la tarda.  
 
La ponència inaugural de l'Aula es farà el dimecres 14 d'octubre, a les 6 de la tarda, al Museu de Granollers. El psicòleg, educador i periodista Jaume Funes pronunciarà la conferència “Cables creuats. La salut mental en les adolescències d’avui”,  en què, entre altres temes, parlarà de la dificultat de descobrir -des de fora el seu món -què els passa als adolescents que pateixen algun trastorn, de la dèria per diagnosticar i etiquetar-ho tot, i de la necessitat d’ajudar els nois i noies a entendre la salut mental. 
 
Fins a final d’any, el programa inclou dues xerrades més. El 19 de novembre els fisioterapeutes Jordi Pérez i Pablo Ventura parlaran sobre la prevenció del mal d’esquena i del paper de la fisioteràpia (19 h, Centre Cívic Can Gili). I el 17 de desembre, el pediatre i pneumòleg Joaquim Bosch donarà una visió actual sobre les vacunes (19 h, Centre Cívic Palou). 
 
La malaltia oncològica, el consum adolescent de cànnabis, el sòl pèlvic, la potència i el desig sexual, i el càncer de pell són la resta de temes que tractarà l’Aula. Les conferències són gratuïtes. 
 
El curs passat, l'Aula de la Salut es va centrar exclusivament en l'alimentació i l'activitat física, emmarcada en el programa europeu "We love eating".  Un total de 770 persones han assistit a aquestes conferències des del curs 2012-13.