Un grup d’estudiants japonesos i coreans vinculats a l’ONG Peace Boat visita Granollers

Han recorregut els espais de memòria i han conversat amb testimonis del bombardeig i alumnes de batxillerat de l’Escola Pia

30 de Maig 2011
+

El grup ha arribat cap a les 12 del migdia, ha visitat el refugi de la plaça Maluquer i Salvador, i Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau. Els estudiants són joves d’entre 18 i 25 anys, japonesos i coreans, que participenen durant tres mesos en el projecte Universitat Global . Es tracta d’un programa d’estudis intensiu sobre pau i sostenibilitat, que combina les sessions a bord del vaixell en què viatgen amb programes de camp en els diversos països que visiten.

A Granollers, han fet un recorregut pels espais de memòria de la ciutat. A Can Jonch, han pogut conèixer el treball que es duu a terme en els àmbits de la recuperació de la memòria històrica i la cultura de pau, i han conversat amb una persona que va viure el bombardeig de 1938. També, hi ha hagut una sessió d’intercanvi amb un grup d’alumnes de batxillerat de l’Escola Pia.

L'organització japonesa Peace Boat treballa en la promoció de la pau, el desarmament i els drets humans, a través de programes educatius i de cooperació, i de projectes de sensibilització. Les activitats es desenvolupen per mitjà de l'organització de creuers educatius per la pau, amb visites i intercanvis amb les ciutats properes als ports que visiten. Aquest viatge, el número 73, va sortir de Japó el passat 24 d’abril i té previst retornar-hi el 12 de juliol, després de visitar una vintena de ports d’arreu del món, des de ciutats de la Xina, l’Índia, Amèrica Central, Amèrica del Sud i diversos països de la Mediterrània. Per això, en el programa formatiu s’han inclòs temes com el desenvolupament social a l’Índia, la diversitat i el desequilibri econòmic a Veneçuela o bé la memòria històrica a casa nostra.

D'ençà de 2008, Granollers forma part dels espais de visita i intercanvi que realitza el Peace Boat. Això ha donat l'oportunitat d'organitzar diverses trobades d'intercanvi entre estudiants i també xerrades amb testimonis del bombardeig de Granollers.