Un extens programa d'activitats per viure el bàsquet tot l'any

Amb motiu del nomenament de Granollers com a 'Ciutat del Bàsquet Català 2015'

28 de Gener 2015
+
Fotografia de tots els participants en la presentació de Granollers com a Ciutat del Bàsquet Català

Logotip de Granollers "Ciutat del Bàsquet 2015" creat per Albert Sánchez

Activitats de caire social i lúdic, cultural i, evidentment esportives, formen part de la programació que ha previst el Club Bàsquet Granollers amb motiu del nomenament de Granollers com a "Ciutat del Bàsquet Català 2015". Aquesta distinció reconeix els més de 80 anys d'història del Club Bàsquet Granollers, com a referent d'aquest esport a la ciutat, juntament amb la secció de bàsquet de l‘Escola Pia.

Un dels primers actes serà una exposició dels inicis del bàsquet de la ciutat a la planta baixa de l'Ajuntament que s'obrirà el dia 26 de febrer i que comptarà amb fotografies de l'Arxiu Municipal de Granollers des dels començaments del bàsquet els anys trenta fins als anys setanta.

Concurs de fotografia

Coincidint amb la inauguració d‘aquesta exposició, es preveu presentar un concurs de fotografia organitzat conjuntament amb l'Associació Fotogràfica Jaume Oller, a l’entorn de tres temes: fotografia esportiva, fotografia social i Instagram. Les bases d'aquest concurs es podran consultar, entre d’altres, a la pàgina www.cbgranollers.com. S’estableix un premi de 300 euros per cada categoria i el lliurament de premis es farà dins de la programació de Festa Major.

També al mes de febrer, coincidint amb l‘aniversari del club, es farà al Casino de Granollers unes jornades de debat, obertes a tothom, dins del cicle "valors i bàsquet" que arriba a la cinquena edició. Enguany versarà sobre la situació i l’actualitat del bàsquet al nostre país i comptarà amb la presència de presidents de clubs professionals i federatius.

Les categories mini, protagonistes

Entre les activitats previstes al març, el dia 8 hi haurà una concentració de jugadors i jugadores mini, més de 400 nois i noies d’entre 10 i 11 anys, que participaran en el programa de perfeccionament que gestiona la Federació Catalana de Basquetbol. També els dies 14 i 15 de març es farà un torneig de seleccions de categoria mini, amb jugadors i jugadores de Catalunya, València, Aragó i el sud de França.

Aquest mes de març també s‘inaugurarà l‘exposició “100 anys de basquetbol a Catalunya. Del pati al parquet”, un recorregut al voltant de l‘evolució del bàsquet arreu del país, i que també comptarà amb imatges i material que descriuran el recorregut d‘aquest esport a la nostra ciutat.

Finals dels campionats de Catalunya

Durant els mesos d‘abril i maig, el pavelló del carrer de Girona acollirà les finals del campionats de Catalunya júnior masculí i femení i el mes de maig, en el marc de l'Ascensió, s‘organitzarà una trobada de bàsquet escolar, que pretén aplegar nois i noies dels centres escolars de Granollers.

Al mes de juny, el bàsquet estarà present al carrer, amb la celebració d‘un torneig 3x3 a diferents indrets de la ciutat i obert a totes les categories. I per la Festa Major, un torneig de veterans.

Cursos de formació per a entrenadors i jugadors, i xerrades educatives, són altres de les propostes que s‘engloben dins de la programació prevista.

D'altra banda, en el marc d'aquesta commemoració, Granollers plantejarà la possibilitat d'acollir la final de la lliga catalana de bàsquet en les dates que marqui la Federació Catalana de Bàsquet.

El tradicional torneig de minibàsquet de Nadal, que aquest any es preveu que torni a comptar amb la participació d‘equips europeus, i el relleu de Granollers com a ciutat del bàsquet català posarà fi a aquesta programació.