"Trilogia de la privadesa", una reflexió filosòfica al voltant de la dona i els tòpics que la lliguen a l'instint i la natura

La propera exposició de l'Espai d'Arts, de les artistes Nora Ancarola i Marga Ximenez, s'inaugura el 27 de gener i anirà precedida d'una visita guiada a Roca Umbert

18 de Gener 2011
+

"Trilogia de la privadesa" és el títol de la propera exposició de l'Espai d'Arts de Roca Umbert. Les autores, Nora Ancarola i Marga Ximenez, de Barcelona, posen en qüestió el tòpic que associa la dona a l'instint i la natura, al món privat, i l'home, a la intel·ligència i la cultura, al món públic. L'exposició s'inaugurarà el dijous 27 de gener, a les 8 del vespre; dues hores abans, els interessats podran participar en una visita guiada a Roca Umbert - Fàbrica de les Arts.

  La mostra té tres parts, que giren al voltant de tres elements mitològics. Sibil·la, que se centra en la dona com a mitjancera i emissària del missatge diví, que coneix el futur, però que no el pot canviar. Domus Àurea parla de la llar com a lloc de poder, de protecció i també de repressió, que simbolitza l'origen de la vida en sentit biològic i social. I Anti-Keres, que representa les figures mitològiques que tenen cura dels malalts, presents en el trànsit de la vida a la mort, àngels protectors i alhora predecessores de l'aire gèlid de la mort.

 L'exposició proposa un programa d'activitat paral·leles, que es faran al mateix Espai d'Arts.

 Primer, com a novetat, una càpsula de formació per comprendre millor l'art contemporani, que tindrà continuïtat amb la resta d'exposicions programades a l'Espai d'Arts fins al juny. Jorge Luis Marzo, historiador de l'art, parlarà al voltant d'Allò privat, allò públic i les seves (suposades) fronteres, al 18 de febrer, a les 7 de la tarda. La inscripció val 10 euros, 25 per a tot el curs (format per dues càpsules més: L'educació artística: entre les quimeres i les realitats, el 31 de març; i Allà on les imatges esdevenen art, el 26 de maig).

 Altres activitats són:

 -Xerrada filosòfica a càrrec del col·lectiu El Colador, titulada Hera, Pal·las, Afrodita: la Dona i l'Altre del Logos (dijous 3 de febrer, 19 h)

 -Taula rodona al voltant de la figura de la dona com a cuidadora, amb Josep Asunción i Gemma Guasch, artistes performers; Magdalena Duran, artterapeuta; Clàudia Truzzoli, psicoanalista; i Montse Galera, terapeuta ocupacional del Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental de Granollers (dimecres 23 de febrer, 19 h).

 -Taller familiar: Els monstres no em fan por, l'art contemporani tampoc, a càrrec de l'artista Glòria Giménez, en què es construirà una figura mitològica (diumenge 27 de febrer, 11 h).

 Les persones interessades podran participar a visites guiades a l'exposició cada divendres, a les 7 de la tarda. Trilogia de la privadesa es podrà veure fins al 26 de febrer.

 Més informació i inscripcions als cursos i taller: www.rocaumbert.cat/espaidarts - tel. 93 860 47 95