L'accés al treball de les persones amb trastorn mental sever, objectiu de la Taula de Salut Mental de Granollers

Aquest mes es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, amb activitats a Granollers, Llinars i la Garriga

02 de Octubre 2017
+
 "Salut mental, a la comunitat i a la feina", és el lema triat aquest any per l'OMS, l’Organització Mundial de la Salut, per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental. Des de la Taula de Salut Mental de Granollers es recorda que el 68 % de vallesans i vallesanes amb trastorn mental sever es troben a l'atur.
 
Les entitats i institucions que integren la Taula es proposen treballar conjuntament per la integració i coordinació dels diferents serveis (sanitari, escolar, social…) que intervenen en l’accés al món laboral d'aquestes persones, moltes de les quals, amb el suport i acompanyament necessari, podrien desenvolupar un treball remunerat. La Taula de Salut Mental la integren associacions d'usuaris, de familiars, serveis assistencials de salut mental i de salut primària, administracions locals, serveis socials i recursos laborals i d'habitatge. La seva tasca aborda la salut mental de manera global, emprèn accions de prevenció i estudia les necessitats del territori per fer-les arribar a l'administració. 
 
 
Teatre, caminades populars i exposicions
 
Les activitats per la salut mental es desenvoluparan durant aquest mes d'octubre a Granollers, Llinars i la Garriga.
 
El dia 7 d'octubre (matí), se celebren les VIII Jornades Ludicoesportives Fes salut per la salut mental, amb activitats esportives i lúdiques al pavelló de Llinars del Vallès.
 
El dia 10 (9.30 h), es representarà l'obra Las zapatillas amarillas, a càrrec del grup Imagina del Centre de Dia de Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat, a la Sala Tarafa (Corró, 47).
 
El dia 22, es farà la caminada per la salut mental, un recorregut familiar de 8 km al voltant de Granollers. La sortida serà a les 10 h al parc Torras Villà. A l'arribada, al parc mateix,  hi haurà botifarrada, animació infantil i, a les 13 h, s'entregaran els premis del concurs de cartells convocat amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental i per al disseny de la samarreta que commemora la caminada. Les inscripcions per a la caminada poden fer-se fins al mateix dia de la caminada, a les seus organitzadores CSMA (Josep M. de Segarra, 47, Granollers), Fundació Lar (c. Mercè Rodoreda, 2 local - Llinars del Vallès) i Intress-Servei Prelaboral (Francesc Ribas, 24-26, Granollers). El preu és de 5 € i 2,50 € (menors de 12 anys). 
 
El dia 29 (9.30 h), la Garriga acollirà una caminada popular per la salut mental, amb 5 km de recorregut que acabaran amb botifarrada i música en directe  (preu de l'esmorzar, 5 €).
 
D'altra banda, del 6 al 15 d'octubre hi haurà l'exposició del concurs de cartells del Dia Mundial de la Salut Mental (la imatge guanyadora servirà per commemorar el programa de l'any vinent) i de les obres d'art dels participants al projecte Parelles Artístiques. La mostra es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Can Pedrals (Espí i Grau, 2).