Sis reconeguts activistes per la pau visiten Granollers entre el 3 i el 8 d'octubre

Conscienciar la ciutadania sobre la importància de la lluita per la construcció de la pau i els drets humans és l’objectiu de la visita que faran a la ciutat i altres dotze municipis.

03 de Octubre 2014
+
Logotip de Ciutats Constructores de Pau
Sis reconeguts activistes visitaran Granollers, i altres dotze municipis de la província de Barcelona, tots ciutats constructores de pau aquest mes d'octubre. Seran a la ciutat entre el 3 i el 8 d’octubre, i aquest grup el conformen la periodista congolesa Caddy Adzuba, últim premi Príncep d’Astúries, perseguida per la seva denúncia a la violència que s’exerceix en el seu país contra les dones; Meir Margalit, activista israelià que està a favor de la negociació amb la comunitat palestina i un dels fundadors de l’organització Comitè Israelià contra la Demolició de Cases; Issa Amro, membre de diverses organitzacions d'acció no violenta per treballar contra la ocupació israeliana a Hebron; Diego Quiroga, membre de l’associació colombiana Acción Colectiva de Objectores y Objetoras de Conciencia, organització formada per joves, homes i dones que lluiten pel respecte a la llibertat de consciència i el dret a rebutjar la participació en qualsevol exèrcit militar i en la guerra; Chema Caballero, exmissioner javerià, que va dirigir un programa de rehabilitació de menors soldats a Sierra Leona; i Txema Urquijo, que va ser portaveu de la coordinadora Gesto por la paz, a Euskadi. 
 
Tots aquests activistes junts visitaran els espais de memòria de la ciutat i Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, diumenge 5 d’octubre. Serà a les 11 hores quan se'ls farà una recepció a l'Ajuntament i després s'iniciarà la visita. 
 
Divendres 3 d’octubre, a les 10 hores, Meir Margalit ha participat en la Conferència de Ciutats per la Pau a la Mediterrània que es farà a la Sala Tarafa, explicant els "Moviments pacifistes a Israel i Palestina: El paper de la societat civil en la construcció de la pau”.
 
Chema Caballero tindrà una trobada amb l’alumnat de batxillerat de l’Escola Pia dimarts 7 d'octubre, entre les 9 h i les 11 h i Diego Quiroga debatrà en una taula rodona amb Pepe Beunza, considerat el primer objector de consciència al servei militar a l'estat espanyol de caràcter polític, en un acte previst a l’Anònims, dimecres 8 d’octubre, a les 19 hores.
 
D’altra banda, com a cloenda de la visita dels activistes, Granollers, amb les altres ciutats constructores de pau, farà arribar al Sàhara les flors que les escoles i diversos ciutadans van elaborar en l’activitat "Per cada mina una flor" i que formaven part de la commemoració del bombardeig de Granollers. El trasllat fins al Sàhara gràcies a l'ONG Conductors solidaris que recollirà totes les flors divendres 10 d'octubre, a la plaça Universitat de Barcelona. Les flors es plantaran al costat del mur del Sàhara, envoltat de mines antipersona. 
 
Als arxius adjunts hem inclòs el programa amb la informació biogràfica dels activistes. A continuació hi ha un vídeo introductori de cada un: