S'inicia l'expedient per atorgar les Medalles de la Ciutat 2015

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Granollers ha acordat per unanimitat iniciar l'expedient per atorgar les Medalles de la Ciutat de 2015

14 de Octubre 2015

El doctor Francesc Jané Carrencà i Ceràmica Cumella han estat proposats per la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Granollers per rebre la Medalla de la Ciutat aquest mes de desembre:

Francesc Jané Carrencà, nascut a Granollers el 22 de desembre de 1938, ha dedicat la seva vida professional a la medicina i a l'estudi dels medicaments. Doctor en Medicina per la UB, 1972, amb Premi Extraordinari. Especialista en Farmacologia Clínica.
Catedràtic de Farmacologia de la Facultat de Medicina de la UAB (1984-2009) i, posteriorment professor emèrit de la UAB (2009- ) i
catedràtic emèrit de farmacologia de la UAB (2011). Va ser cap del Servei de Farmacologia Clínica de l'Hospital de Sant Pau.
Membre del Comitè Científic de la Fundació Ferrer per a la investigació que convoca el Premi i les Beques Severo Ochoa d'Investigació Biomèdica, de la qual el Dr. Jané és membre del jurat
Forma part d'un grup de persones de la societat civil que ha aportat la seva reflexió en el Pla Estratègic vigent de l'Hospital de Granollers (2013-2017).
Va jugar al Club Bàsquet Granollers i manté la implicació amb el club a través dels seus fills, que formen part de l'estructura del club, i un nét i una néta que també hi juguen. 

Ceràmica Cumella
Empresa dedicada a la fabricació de productes ceràmics des de 1880. Els fills de Josep Regàs Cruells, iniciador de l'activitat, Joaquim Regàs Cumella i Antoni Cumella Serret van encaminar la producció de l'obrador familiar cap a la producció de la ceràmica destinada a la construcció. Va ser en aquest mateix obrador que Antoni Cumella va desenvolupar la seva obra personal. A partir dels anys seixanta, l'activitat de l'empresa va anar derivant cap a la producció de gres destinat a l'arquitectura. Posteriorment, Toni Cumella Vendrell, va potenciar aquest camí, col·laborant amb arquitectes, des de la concepció del producte. Avui l'empresa disposa de tres línies de producció amb particularitats pròpies: peces seriades, restauració d'edificis i projectes arquitectònics de nova concepció. 
Entre la relació d'edificis històrics en què Ceràmica Cumella ha intervingut de manera rellevant sobresurten les actuacions a l'Hospital de Sant Pau, el Parc Güell, el Palau de la Música o el Mercat de Santa Caterina a Barcelona.