S'inaugura "XYZ-Stars Constellations: a matter of perspective" al Museu de Ciències Naturals

L'exposició és la part final d'un projecte de l'alumnat de 1r d'ESO del recent estrenat Institut Granollers, el qual té com a proposta pedagògica el foment de la recerca en les àrees científiques i tecnològiques

18 de Desembre 2015
+

Dilluns, 21 de desembre a les 7 de la tarda, al Museu de Ciències Naturals, s'inaugura l'exposició "XYZ -STARS Constellations: a matter of perspective", dels alumnes de 1r d'ESO del nou Institut Granollers. "XYZ-Stars" és una exposició en tres dimensions de les constel·lacions més conegudes del nostre hemisferi Nord i les no tan conegudes de l'hemisferi Sud. Aquestes maquetes han estat construïdes pels alumnes i són producte del treball que han realitzat durant tot aquest trimestre al voltant de l'Univers.

L'objectiu d'aquesta mostra és múltiple: aprendre més sobre el cel, aprendre més sobre els museus, col·laborar -des del respecte i el reconeixement- amb les institucions científiques de la ciutat i emprar el museu com un espai de trobada institut - ciutadania i alumnat - famílies: el museu entès com una força catalitzadora de ciència, educació i ciutadania. L'institut pretén, amb aquest projecte i amb d'altres en preparació, donar visibilitat als coneixements adquirits per l'alumnat, i alhora, que els alumnes facin seva la responsabilitat de fer recerca per compartir-la amb la ciutadania.

La mostra és complementa amb l'exposició "Astrofotografia", una petita mostra del treball dels darrers anys de diversos dels astrofotògrafs aficionats més rellevants del país. En ella es pot gaudir d'unes imatges que inclouen tant fotos de cel profund (galàxies i nebuloses) com del nostre sistema solar (la Lluna, planetes i cometes) i que han estat obtingudes amb instruments d'aficionats, des dels més sofisticats fins als més senzills, obtingudes amb l'ajuda d'una simple càmara reflex i un trípode. "Astrofotografia" és una producció de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell.

L'exposició es podrà veure del dilluns 21 de desembre al diumenge 28 de febrer, al Museu de Ciències Naturals de Granollers.

D'altra banda, els mateixos alumnes estan enllestint un altre projecte, "Solar System Pathway. A Solar System in your city. A planet in your pocket", que en aquest cas es pot trobar pel passeig fluvial de Granollers. Amb aquest projecte porten el Sistema Solar al passeig fluvial, de manera que en un tram circular de 10 km. reprodueixen, a escala, la ubicació d'alguns dels elements que configuren el nostre Sistema Solar, col·locant panells informatius amb un codi QR que redreça els visitants a un espai web, dins la web del Museu de Ciències de Granollers, on es poden consultar totes les investigacions que han portat a terme.