S'inaugura l'exposició que commemora el 50è aniversari del trasllat de l'estació de Granollers al barri de Sant Miquel

La mostra es podrà visitar del 22 de setembre al 5 d'octubre al centre cívic Jaume Oller, en l'horari habitual de l'equipament

24 de Setembre 2014
+
Edifici de l'estació i vies, a mitjans dels anys 80. Autor i fons: Pere Espaulella / AMGr

Demà dijous dia 25 de setembre, a les 19 h, s'inaugurarà l'exposició sobre el 50è aniversari del trasllat de l'estació de Granollers al barri de Sant Miquel, al Centre Cívic Jaume Oller. Es tracta d'una mostra emmarcada dins del projecte de dinamització comunitària "Junts fem barri", que té per objectiu recuperar la memòria col·lectiva dels diferents barris de Granollers. A més es tracta d'una activitat emmarcada dins del Pla de millora integral del barri de Sant Miquel, format per 41 projectes i 131 accions.

Després de treballar als barris de Can Gili i Can Bassa, el projecte se centra ara en el barri de Sant Miquel, aprofitant que enguany es commemora els 50 anys del trasllat de l'estació de Granollers, aleshores situada a l'altura de la plaça de Barangé, a la seva ubicació actual.

L'estació de Granollers Centre és avui un dels elements més significatius del barri de Sant Miquel ja que va ser a partir del seu trasllat quan va començar a créixer el barri. Per commemorar aquest aniversari, s'ha dissenyat una exposició formada per 12 plafons, que recullen un combinat de fotografies extretes de l'Arxiu Municipal de Granollers i fragments d'onze entrevistes a diferents persones vinculades al barri al llarg de tota la seva història per tal de mostrar l'evolució de l'estació i dels seus voltants.

La inauguració de l'exposició comptarà amb l'assistència de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; Albert Camps, regidor de Programació; i Pere Espaulella, fotògraf i veí del barri Sant Miquel que explicarà com va viure aquest trasllat ara fa 50 anys, entre d'altres. L'exposició es podrà visitar, a més del centre cívic Jaume Oller del 22 de setembre al 5 d'octubre, al vestíbul de l'estació de Granollers Centre, del 6 d'octubre al 2 de novembre; a l'institut Carles Vallbona, del 3 de novembre al 8 de desembre i a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, del 9 de desembre al 7 de gener.