Roca Umbert impulsa la celebració de la 2a Mostra d'Art Urbà

Serà el 19 d'octubre i acollirà una jornada de reflexió a l'entorn de l'espai comunitari

07 de Octubre 2013
+

Dissabte 19 d'octubre se celebra la segona edició de la Mostra d'Art Urbà - MAU a Roca Umbert, amb l'exposició dels cinc projectes artístics seleccionats enguany. De 5 a 8 del vespre, en diferents indrets  de l'antic complex fabril, el públic podrà visitar les obres El jardí de les flors lletges de Montse Martí i Anna Rubio; Vapors del temps. Un viatge al passat de Roca Umbert, d'Eli Plana  i Sara Mundó;  Nosaltres de Miquel García; Re-evolució industrial de Carles Azcón, Meri Farnell i Angel Gama; i  Prevaricació del fil per randa o desaparació en cinc moviments d'una màquina de cosir més enllà del punt de fugade Dina Jiménez i Margo Baucollin.

Durant la tarda, a part de poder veure les instal·lacions i performances, s'oferiran dues visites dinamitzades: a la Tèrmica, la instal·lació més emblemàtica de l'antiga fàbrica, amb un antic fogoner (18 h);  i a l'exposició "Ceci n'est pas une sculpture" d'Efraïm Rodríguez a l'Espai d'Arts, amb  l'artista resident Pau Farell (19 h).

La segona Mostra d'Art Urbà segueix en la línia de la primera edició, de voler impulsar pràctiques artístiques contextuals i d'art comunitari als carrers de Roca Umbert, per repensar i reclamar l'espai públic com a plataforma d'experimentació i reflexió.  


Jornada de treball "A les places! Ciutat, cultura, comunitat"

La mostra artística acull també la jornada de treball “A les places! Ciutat, cultura, comunitat”. Durant el matí del dissabte 19 d'octubre, Roca Umbert esdevindrà un espai per a la reflexió i la pràctica a l'entorn de l'acció sociocultural, artística i comunitària a l'espai públic, obert a tothom  interessat en aquesta qüestió.

"A les places!" és un projecte municipal transversal i artístic, en què participen Serveis Socials, Participació i Cultura,  que vol promoure accions socioculturals a l'espai públic, per vincular-hi els infants i adolescents, i promoure'n la participació activa.

La jornada de treball començarà a les 10 del matí a l'edifici del CTUG amb la presentació dels ponents: l'artista Pau Farell, que definirà el concepte de plaça; i l'educador social i doctor en pedagogia Segundo Moyano, que parlarà sobre què és un espai públic. A les 12 es faran tres tallers simultanis a l'entorn de les idees centrals del projecte, ciutat, cultura i comunitat; i la jornada acabarà amb la recollida de conclusions, per part de Pep Guasch, Òscar Martínez i Carolina Marcos, coordinadors del projecte  de formació comunitària CiutatBeta.

El projecte "A les places" preveu diverses fases de desenvolupament: a més de la jornada de treball, es farà formació dels tècnics que el duran a terme i acompanyament de les entitats (escoles, grups de teatre, de lleure,..) que faran les accions. El projecte ja ha tingut dos precedents, els anys 2012 i 2013, amb l'organització d'activitats comunitàries per a infants i joves a places de diferents barris de la ciutat.  
 
La participació a la jornada és gratuïta. Més info i inscripcions, http://mostradarturbarocaumbert.wordpress.com – tel. 93 846 66 81 (Servei de Cultura – Ajuntament de Granollers).