El polígon industrial Font del Ràdium, objectiu del segon conveni de suport municipal a les empreses

Nou compromís per millorar i potenciar una zona d'activitat econòmica de Granollers

24 de Gener 2011
+

L'alcalde, Josep Mayoral, i el president de l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial Font del Ràdium de Granollers, Jaime De Lapuente, han signat, aquest matí, un conveni de col·laboració que dóna continuïtat i estén el compromís municipal formalitzat per al polígon industrial Coll de la Manya, signat el passat mes de novembre. Com en el cas d'aquell primer conveni de suport a les empreses, l'objectiu és desenvolupar accions de millora que facilitin la competitivitat del sector, en aquest cas, doncs, de les empreses ubicades a Font del Ràdium.

En aquest acte, l'alcalde, Josep Mayoral, ha destacat que es tracta d'un nou pas en la línia de buscar acords entre el món local i l'àmbit empresarial, que ja compta també amb la col·laboració de PIMEC. Mayoral ha afegit que es tracta, sobretot, de definir estratègies de futur en una ciutat que sap buscar criteris de treball conjunt per mirar el futur amb optimisme. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica i Relacions amb les empreses, Andrea Canelo, ha remarcat que es tracta de reforçar el diàleg entre l'Ajuntament i les empreses i que la intenció és establir aquest tipus de compromís amb la resta d'associacions d'empresaris de la ciutat. Fins i tot, de promoure la creació d'aquestes entitats

Associació elevada

El conveni signat avui emmarca actuacions de suport a un polígon amb diversitat de sectors, però amb predomini de les activitats logística i de transport, de comerç a l'engròs (aliments, maquinària o química) i de fabricació de maquinària. En total, hi ha 70 empreses, 19 de les quals -més del 27 %- formen part de la seva associació d'empresaris. Una proporció molt elevada, tenint en compte el percentatge mitjà d'associació als polígons de Catalunya (entre el 15 i el 20%, segons dades del sector).

El polígon industrial Font del Ràdium està situat a la banda dreta de l'entrada a Granollers per la carretera C-17 (sentit Barcelona-Vic) i ocupa una superfície de 169.000 m2, dels quals 92.915, són sòl industrial. La resta són zones comunes o de serveis. Aquest polígon es va urbanitzar l'any 1991 (és el tercer més antic de Granollers, darrere dels polígons industrials Congost i Jordi Camp, que es van urbanitzar l'any 1973).

Àmbits i compromisos

A l'acord de col·laboració que s'ha formalitzat aquest matí es preveuen accions de millora d'aquesta zona i de la competitivitat de les seves empreses en els mateixos àmbits fixats en el conveni signat amb l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial Coll de la Manya:

-creació, millora i conservació de la base de dades d'aquest polígon

-promoció i difusió de la seva activitat econòmica i de l'associació d'empresaris del polígon

-detecció de problemes i mancances i proposta i aplicació de solucions

-dotació i gestió de serveis -tant bàsics com avançats- d'aquest polígon

-promoció de serveis de cooperació i xarxes de col·laboració i foment de l'associacionisme entre les empreses d'aquest polígon industrial

-col·laboració amb altres administracions.

Els compromisos d'ambdues parts també són els mateixos, en el cas del polígon industrial Font del Ràdium. Per tant, l'Ajuntament de Granollers es compromet, també, entre altres aspectes, a mantenir i actualitzar la base de dades de les empreses d'aquest polígon i a contribuir a millorar el finançament de l'associació d'empresaris i de les seves actuacions. Per la seva banda, l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial Font del Ràdium, representada per PIMEC, també col·laborarà amb l'Ajuntament en l'elaboració i el manteniment de la base de dades del polígon i executarà les accions que ambdues parts vagin acordant.

Representants de l'Ajuntament, de l'associació d'empresaris d'aquest polígon i de PIMEC integren la comissió de seguiment d'aquest conveni, de caràcter indefinit i obert a la incorporació de noves necessitats d'aquesta zona d'activitat econòmica de Granollers.