Nova programació de moviment a Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Inclou nou activitats de febrer a juny

31 de Gener 2020
+
A l'abril el CAM acollirà el taller intensiu “Territori de possibles” de circ, dansa, teatre físic i titelles amb Joan Català
Aquest mes s’inicia la programació del Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, que s’allargarà fins al mes de juny amb un total de nou activitats. 
 
La programació començarà amb el projecte comunitari de moviment "Tèxtil", a càrrec de Daniel Rosado i el Colectivo Lamajara. Es tracta d’un taller de creació col·lectiva a l’entorn de la recuperació de la memòria històrica de les fàbriques de Catalunya, amb la mirada posada en la vida de les persones que hi treballaven. Aquest taller, que es farà cada dimecres de febrer a maig, va dirigit a persones de més de 50 anys que no cal que tinguin experiència prèvia en dansa; els participants presentaran un espectacle final que es podrà veure el dissabte 18 de maig durant la Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert. 
 
Per a públic familiar s’han programat dos tallers. D’una banda, al març arriba "Blink Flash .Lab", una experiència artística per als més menuts, nens i nenes fins a 3 anys, en què són convidats a moure’s i ballar partint de jocs, materials, ritmes i danses. De l'altra, al maig hi haurà un taller familiar de moviment amb La Coja Danza, en què, per mitjà del joc, es treballarà la coordinació, l’equilibri, la imaginació, el ritme i la musicalitat. 
 
Per a públic amb un nivell inicial hi haurà el curs "Dones que habiten cossos", un laboratori de moviment i gènere amb Antonella d’Ascenzi, per sensibilitzar en matèria de gènere a partir de la dansa-teatre. Aquesta activitat s’organitza en el marc del Dia de la Dona. Al mes de maig hi haurà el taller de dansa contemporània Axis Syllabus, dinamitzat per Maria Mora: des de la biomecànica, l’anatomia i la física s’intentaran entendre els límits i capacitats del cos en moviment treballant l’eficiència energètica corporal.  
 
Per últim,  per a un públic professional i amb un nivell intermedi/avançat, al febrer hi haurà una improvisació guiada de moviment amb Attila Andrasi i un workshop de dansa contemporània amb Roberto Olivan. El mes d’abril hi haurà una improvisació guiada amb el coreògraf i director artístic d'Elephant in the Black Box, Jean Philippe Dury, i a l'abril el taller intensiu “Territori de possibles” sobre les arts en moviment -circ, dansa, teatre físic i titelles- amb Joan Català.  
 
Totes les activitats es faran al Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert, el centre de creació per a l’aprofundiment del llenguatge del cos vinculat a les disciplines de dansa, circ i teatre. En aquest espai també hi ha ubicades les residències de creació vinculades al moviment. 
 
Per a més informació de dates i preus, i per formalitzar les inscripcions: www.rocaumbert.com/moviment