El Museu de Granollers organitza un curs sobre la vida a la ciutat i la comarca a l'Edat Mitjana

Es farà en quatre sessions, cada dimecres de febrer, i el coordinarà Cinta Cantarell

28 de Desembre 2010
+

El Museu de Granollers organitza el curs "La vida en l'època medieval. Granollers i la comarca a l'Edat Mitjana", coordinat per Cinta Cantarell, historiadora de l'art. Serà cada dimecres de febrer, els dies 2, 9, 16 i 23, de 19 a 20.30 h. La inscripció ja és oberta i costa 40 euros. Es parlarà de la vida quotidiana a l'època medieval, del poder senyorial, exemplificat amb la domus d'Olivet, dels artesans, els comerciants i els gremis, i també de les manifestacions artístiques. Aquesta és la tercera formació del Museu aquest curs, les anteriors es van dedicar al període de la prehistòria a la romanització, i a l'art prehistòric.

 La primera sessió de l'any d'"El barret de les històries" arribarà el dia 8 de gener, com sempre, davant del Museu, a dos quarts de 7 de la tarda. El conte familiar es dedicarà a la Mare de Déu del dàtil, una pintura a l'oli sobre fusta del segle XVII que forma part del fons d'art del Museu i que fins al dia 20 de febrer s'exposa a l'espai del Balcó.

 En l'apartat d'itineraris guiats, al gener hi haurà dues noves oportunitats per descobrir els vestigis medievals (dia 16) i modernistes (dia 30) de Granollers. Com ja és habitual, la trobada serà a les 12 del migdia davant el Museu, i cal fer reserva prèvia. La inscripció a les diverses activitats pot fer-se al telèfon 93 842 68 41 - museu@ajuntament.granollers.cat

 L'exposició "Els Isards. Obra recent 2010" que des del mes d'octubre es pot visitar a la Sala Ciutat del Centre Cultural, ha estat prorrogada fins al dia 30 de gener. El Centre Cultural reobrirà les portes, després de les vacances de Nadal, a partir del dia 10 de gener.

 "Instants de natura", a la Tela

 El Museu de Ciències Naturals la Tela presenta a partir del 21 de gener l'exposició "Instants de natura", una producció de l'Obra Social Caixa Sabadell i l'ADENC, Associació per a la Defensa i l'Estudi de la Natura. Mostra una seixantena de fotografies, de l'entorn natural dels Països Catalans, agrupades en les categories de natura amençada, natura protegida, fauna, flora i natura inanimada, i es podrà visitar fins al 13 de març.